Dosar penal deschis după explozia de pe Autostrada Moldovei

A fost deschis un dosar penal în urma exploziei urmate de incendiu de pe Autostrada A7, din judeţul Vrancea, în urma căreia patru oameni au murit şi cinci au fost răniţi. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere şi neluarea măsurilor de securitate în muncă.

632 afișări
Imaginea articolului Dosar penal deschis după explozia de pe Autostrada Moldovei

Dosar penal deschis după explozia de pe Autostrada Moldovei

Explozia urmată de incendiu din zona Călimăneşti a fost anunţată la ora 01.12, în dispeceratul IPJ Vrancea, prin apel la 112. A fost sesizat un incendiu puternic în apropiere de Drumul Naţional 2 E 85.

La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie care au constatat că incendiul se manifesta în zona în care se efectuau lucrări la autostradă.

„Poliţişti rutieri şi de ordine publică au acţionat pe Drumul Naţional 2 E 85 şi arterele secundare, între Călimăneşti şi Mărăşeşti, pentru fluidizarea traficului şi asigurarea unui perimetru de siguranţă. (...) La locul producerii, din cursul nopţii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vrancea, se află o echipă complexă formată din ofiţeri specialişti - Serviciul Investigaţii Criminale şi criminalişti care efectuează cercetarea la faţa locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă precum şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, transmite, joi, Poliţia Vrancea.

Patru oameni au murit şi cinci au fost răniţi, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimăneşti, judeţul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrăzii A7. Victimele erau angajaţi ai societăţii care executa lucrările la Autostrada Moldovei. Două elicoptere SMURD de la Bucureşti şi Galaţi au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Bucureşti, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici