Dosar PENAL în Prahova după ce un bărbat a vrut să voteze deşi NU avea acest drept

Un bărbat din Prahova a încercat, duminică, să voteze într-o secţie din Băicoi, deşi pierduse acest drept prin hotărâre judecătorească. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pe numele acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

263 afișări
Imaginea articolului Dosar PENAL în Prahova după ce un bărbat a vrut să voteze deşi NU avea acest drept

Dosar penal în Prahova după ce un bărbat a vrut să voteze deşi nu avea acest drept

Potrivit Poliţiei Prahova, primul incident la alegerile locale parţiale din Prahova s-a înregistrat la Băicoi, unde un bărbat a intrat într-o secţie şi a vrut să voteze, deşi avea interdiţie prin hotărâre judecătorească.

Oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru tentativă de fraudă la vot.

”O persoană care nu avea drept de vot a intrat în secţia de votare şi a refuzat să o părăsească. A fost amendată, dar s-a întocmit şi un dosar penal. Se fac cercetări pentru tentativă de fraudă la vot”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, Raluca Brezeanu.

Potrivit sursei citate, până la ora 13.00, în Prahova, au fost semnalate şapte cazuri de vot multiplu. Şase nu s-au confirmat în urma verficărilor, iar ultimul caz încă este în cercetare.

Duminică, alegeri locale parţiale se organizează în Prahova în patru localităţi - două oraşe şi două comune. În Buşteni, primarul Emanoil Savin a renunţat la mandat după ce a fost ales senator, la Băcoi primarul Ciprian Stătescu a rămas fără mandat în decembrie 2016, după ce a primit o condamnare definitivă pentru conflict de interese, iar în comunele Dumbrava şi Călugăreni primarii au murit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici