Dosar penal pentru Miron Cozma, după ce a intrat în Petroşani. Fostul lider al minerilor riscă amendă sau închisoare până la 3 luni

Poliţiştii hunedoreni au întocmit, miercuri, dosar penal pe numele fostului lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma pentru încălcarea interdicţiei de intrare în Petroşani, după ce acesta a fost prins în trafic, marţi seară, fără a avea autorizaţie care să îi permită tranzitarea localităţii.

77 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru Miron Cozma, după ce a intrat în Petroşani. Fostul lider al minerilor riscă amendă sau închisoare până la 3 luni

Dosar penal pentru Miron Cozma, după ce a încălcat interdicţia de intrare în Petroşani (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Hunedoara, pe numele lui Miron Cozma a fost întocmit, miercuri, dosar penal pentru încălcarea interdicţiei de intrare în municipiul Petroşani, după ce au fost făcute verificări din care rezultă că fostul lider al minerilor nu are dreptul să intre în Petroşani până în 1 decembrie 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform poliţiştilor, zona de pe Defileul Jiului în care Miron Cozma a fost oprit în trafic, marţi seară, aparţine de municipiul Petroşani.

În acest caz a fost întocmit dosar penal, urmând ca cercetările să fie continuate sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Petroşani.

Poliţiştii susţin că Miron Cozma a fost oprit la un control de rutină.

Poliţiştii hunedoreni au verificat dacă fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a încălcat interdicţia de intrare în municipiul Petroşani, după ce acesta a fost oprit, marţi seară, în trafic, pe Defileul Jiului, în locul în care indicatoarele rutiere marchează intrarea în municipiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu, în urma unui control de rutină făcut, marţi seară, de poliţişti de la circulaţia rutieră, fostul lider al minerilor Miron Cozma a fost oprit în trafic, pe Defileul Jiului, la intersecţia DN 66 cu drumul forestier Polatişte, în timp ce se îndrepta spre Bucureşti.

Zona respectivă reprezintă, conform indicatoarelor rutiere, intrarea în judeţul Hunedoara şi în municipiul Petroşani.

"Au fost întocmite acte de constatare în cauză şi urmează să facem verificări dacă acea zonă este pe raza municipiului Petroşani. Poliţiştii au solicitat o autorizaţie care să îi permită accesul în Petroşani, iar conducătorul auto nu a putut-o prezenta", afirma Niţu.

Fostul lider al minerilor riscă o pedeapsă cu înschisoarea între o lună şi trei luni sau o amendă pentru că a încălcat interdicţia de intrare în municipiul Petroşani, potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Hunedoara.

Miron Cozma a participat, marţi, la funeraliile celor cinci mineri care au murit în explozia de la Mina Uricani.

Miron Cozma se află sub o interdicţie de cinci ani de a intra în municipiul Petroşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici