Dosar penal pentru trafic ilicit de arme în cazul celor 111 arme şi 78.400 cartuşe de la Albiţa

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit, marţi, dosar penal pentru trafic ilicit de arme şi muniţie pe numele şoferului de TIR care a încercat să scoată ilegal din ţară, prin Vama Albiţa, un transport de 111 pistoale şi carabine, precum şi 78.400 cartuşe şi 1.010 rezervoare de gaz.

163 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru trafic ilicit de arme în cazul celor 111 arme şi 78.400 cartuşe de la Albiţa

Dosar penal pentru trafic ilicit de arme în cazul celor 111 arme şi 78.400 cartuşe de la Albiţa (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cercetărilor desfăşurate până în prezent de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, întreaga cantitate de arme şi muniţie, descoperită în Vama Albiţa în timpul controlului de trecere a frontierei, a fost încărcată de la sediul unei societăţi comerciale din municipiul Iaşi.

Aici, marfa ajunsese, conform documentelor prezentate autorităţilor vamale de către şoferul autotrenului, dintr-un stat al Uniunii Europene, respectiv Spania. Ulterior, cele 83 carabine, 28 pistoale, 78.400 cartuşe şi 1.010 rezervoare de gaz urmau să fie transportate în Republica Moldova, însă fără ca poliţiştii de frontieră să afle, cel puţin deocamdată, destinaţia exactă.

"În momentul prezentării în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, conducătorul auto, un bărbat de 46 ani cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, nu a putut prezenta documentele necesare pentru a putea scoate din România acele arme şi muniţia aferentă. Şoferul a spus că a asistat la încărcarea mărfii la acea societate din municipiul Iaşi, însă nu a ştiut faptul că-i erau necesare o serie de autorizaţii speciale. În consecinţă, pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de arme şi muniţii, precum şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Armele cu aer comprimat şi muniţia aferentă acestora au fost ridicate de poliţiştii de frontieră vasluieni în vederea continuării cercetărilor, fiind introduse în camera de corpuri delicte a STPF Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici