Dosarele pentru titlul Capitala Tineretului 2024 se depun până pe 2 iunie

Dosarele pentru depunerea candidaturilor la titlul de Capitala Tineretului 2024 se depun până în 2 iunie.

144 afișări
Imaginea articolului Dosarele pentru titlul Capitala Tineretului 2024 se depun până pe 2 iunie

Dosarele pentru titlul Capitala Tineretului 2024 se depun până în 2 iunie

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor din runda I al programului Capitala Tineretului 2024 este 2 iunie 2022, ora 16:59, şi orice localitate de rangul 0, I, II sau III (municipii, oraşe, Municipiul Bucureşti şi sectoarele sale), poate candida pentru acest titlu.

Programul „Capitala Tineretului din România” urmăreşte crearea unor zone urbane care oferă oportunităţi adaptate dinamic la nevoile unei stări de bine generalizate şi satisfacţii de viaţă crescute, perspectivele de viitor şi implicarea activă a tinerilor în comunitate în contextul secolului XXI.

Programul urmăreşte atingerea acestei viziuni punând accent pe: starea de bine a tinerilor din punct de vedere fizic şi mintal într-un spaţiu urban potrivit, perspectivele de viitor ale tinerilor şi a succesului, acţiunea tinerilor prin implicare civică, participarea la luarea deciziilor şi asumarea unui rol de leadership în societate, consolidarea ecosistemelor de tineret locale prin care actorii acestora servesc starea de bine, perspectivele de viitor şi acţiunea tinerilor prin colaborare extinsă şi co-management a unor procese.

Capitala Tineretului din România este un program care funcţionează pe principii similare cu „Capitala Europeană a Tineretului” şi a fost iniţiat, la nivel naţional, de: Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj şi Grupul PONT, un grup de experţi de tineret, iniţiatorul măsurilor de pregătire a Capitalei Tineretului din România pe baza experienţei candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru Capitala Europeană a Tineretului 2015.

Oraşul câştigător va beneficia de un premiu financiar în valoare de 50.000 euro. Titlul va oferi şi oportunitatea de a atrage alte surse de finanţare din diferite surse publice şi private şi deţinătorul său va beneficia, de asemenea, de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente de rang naţional organizate de instituţii publice şi reţele de tineret din România.

Oraşul câştigător are dreptul de a găzdui Summitul Tinerilor, cel mai important eveniment de celebrare, dezbatere şi decizie al mişcării de tineret din România. De asemenea, câştigătorul va găzdui ediţia din 2024 a Galei Tineretului din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici