DOSARUL baschetbaliştilor americani înjunghiaţi: Principalul inculpat a fost eliberat din închisoare

Principalul inculpat în dosarul violenţelor dintr-un club din Brăila, în interiorul căruia au fost înjunghiaţi doi baschetbalişti americani, a fost eliberat din arest preventiv. Curtea de Apel Galaţi a admis, vineri, contestaţia formulată de inculpat şi a decis să-l plaseze în arest la domiciliu.

3376 afișări
Imaginea articolului DOSARUL baschetbaliştilor americani înjunghiaţi: Principalul inculpat a fost eliberat din închisoare

DOSARUL baschetbaliştilor americani înjunghiaţi: Principalul inculpat a fost eliberat din închisoare

Daniel Gabriel Husein, principalul inculpat în dosarul violenţelor produse anul trecut într-un club brăilean, în interiorul căruia au fost înjunghiaţi doi baschetbalişti americani, a fost eliberat din arestul preventiv.

Curtea de Apel Galaţi a admis, vineri, contestaţia formulată de inculpat şi a decis să-l plaseze pe Husein, cunoscut sub numele de Dasaev, în arest la domiciliu.

Decizia instanţei este definitivă şi trebuie pusă în aplicare de îndată, aceasta vizându-l pe Dasaev şi pe un alt inculpat în dosar.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă din data de 05.07.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 369/91/2019/a2, numai în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin şi în rejudecare. În baza art. 206 al. 7, art. 222 al. 12 şi art. 242 al. 2 Cod pr. penală înlocuieşte măsura arestării preventive, luată în cauză faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 19.07.2019 până la 17.08.2019 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Husein Daniel Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventivă”, scrie în decizia Curţii de Apel Galaţi.

Daniel Gabriel Husein este inculpat în dosarul atacului violent produs anul trecut, în septembrie, într-un club din Brăila.

Procurorii l-au acuzat pe Dasaev că a înjunghiat doi baschetbalişti americani, componenţi ai unei echipe din Brăila, în timpul unui scandal izbucnit în club.

La câteva zile după incident, Dasaev a fost arestat preventiv, iar măsura a fost prelungită în fiecare lună.

Victimele atacului au fost spitalizate şi au solicitat rezilierea contractelor, hotărând să se întoarcă în ţara natală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici