Dosarul cu privire la averea lui Adi Minune, clasat de Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. ANI contestă decizia

Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a clasat cauza legată de sesizarea făcută de inspectorii de integritate privind averea lui Adrian Simionescu, însă Agenţia Naţională de Integritate va contesta decizia.

490 afișări
Imaginea articolului Dosarul cu privire la averea lui Adi Minune, clasat de Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. ANI contestă decizia

Dosarul cu privire la averea lui Adi Minune, clasat de Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. ANI contestă decizia (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Vom contesta decizia privind averea lui Adi Minune. În baza precedentului creat în cazul Dan Ioan Popescu, vom ataca în contencios administrativ decizia Comisiei de Cercetare a averilor şi sperăm ca justiţia să confirme raportul nostru conform căruia fostul consilier local nu poate justifica provenienţa unor bunuri şi sume de bani în valoare totală de peste o sută de mii de euro", au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii instituţiei.

Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a clasat cauza legată de sesizarea făcută de inspectorii de integritate privind averea lui Adrian Simionescu, cunoscut sub numele de Adi Minune.

Comisia de Cercetare a luat această hotărâre după ce a analizat actele şi documentele depuse la dosar, atât de către inspectorii de integritate, cât şi de către Adrian Simionescu.

Ultimele documente au fost depuse de Simionescu în 6 iulie.

Tot atunci, s-a decis ca verificările privind averea dobândită de Simionescu să fie continuate în cadrul unui dosar pe rolul secţiei de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti

În aprilie 2011, ANI a întocmit un raport de evaluare şi a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (CAB) în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de Adrian Minune în perioada exercitării mandatului de consilier local la Ştefăneşti, pentru perioada iulie 2008 - decembrie 2010.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în cazul existenţei unei diferenţe semnificative, în cuantum de 432.979,08 lei (104.265,18 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului său.

Adrian Simionescu şi-a dat demisia, în 20 aprilie, din postul de consilier în Consiliul Local al Comunei Ştefăneştii de Jos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici