Dosarul DECONTĂRILOR ILEGALE: 22 de persoane, printre care administratorii laboratoarelor, arestate

Un număr de 22 de persoane, printre care administratorii celor două laboratoare vizate în dosarul decontărilor ilegale de analize, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate sâmbătă seară de Tribunalul Bucureşti.

1272 afișări
Imaginea articolului Dosarul DECONTĂRILOR ILEGALE: 22 de persoane, printre care administratorii laboratoarelor, arestate

Dosarul DECONTĂRILOR ILEGALE: 22 de persoane, printre care administratorii laboratoarelor, arestate (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Restul celor reţinuţi în acelaşi dosar, printre care medicul cardiolog Sergiu Bârsan şi Viorel Ordeanu, medic de laborator la Uromed, vor fi cercetate în libertate, dar cu interdicţie de a părăsi ţara, a mai hotărât instanţa.

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar, în care 42 de persoane sunt urmărite penal pentru înşelăciune şi complicitate la această faptă, au fost reţinuţi vineri seară administratorii laboratoarelor de analize Uromed Center şi CityLab, angajaţi ai acestora, medici şi asistente.

În referatul cu propunere de arestare preventivă se precizează că au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 36 de persoane: Semseddin Daskiran şi Suleiman Memitanly (administratorii laboratoarelor), Mohamad El-Rifai (medic), Muteba Kanda (medic), Kamal Osman, Monica Ursu (medic specialist obstetrică şi ginecologie), Mihaela Liliana Ivaşcu (medic de familie), Corina Gabriela Iancu (medic endocrinolog), Melania Pandrea (asistent medical), Ana-Maria Baciu (biolog la CityLab), Sergiu Bârsan (medic cardiolog), Dana Buduluca (asistent medical), Dănuţa Călin (asistent medical), Ioana Coconeanu (operator calculator CityLab), Bogdan Ioan Coculescu (medic de laborator la Uromed), Irina Cristea (biolog la CityLab), Mihaela Cristea (asistent medical), Valentina Drăguşin (asistent medical), Alina Eremia (asistent medical la CityLab), Ileana Gheorghe (asistent medical), Mihaela Gheorghiu (medic), Luiza Ilioiu (operator calculator la Uromed), Marana Anda Iosup (medic de familie), Rodica Lazăr Contes (medic specialist pediatrie şi ecografie), Teodora Marin (asistent medical), Rodica Matei (medic), Maria Munteanu (medic), Aura Nimigean (asistent medical), Viorel Ordeanu (medic de laborator la Uromed), Mihaela Pană (asistent medical), Corina Pantazi (asistent medical), Mihai Stanciu, Crenguţa Şerboiu (medic specialist radiologie), Anca Teleguţă (asistent medical), Monica Toca (medic) şi Cristian Alexandru Vasile Bugarin (medic de laborator la Uromed şi apoi la CityLab).

În acest caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că a dispus începerea urmăririi penale faţă de 42 de persoane, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită şi dare mită.

Vineri, a fost declanşată o acţiune la care au participat 13 procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 175 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti, fiind făcute 44 de percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 42 de mandate de aducere.

"Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro", s-a arătat într-un comunicat al Parchetului Capitalei, remis agenţiei MEDIAFAX.

Medicii sunt acuzaţi că au emis aproximativ 14.000 de buletine de analize fictive pe numele a circa 800 de persoane, din valoarea cărora îşi opreau 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici