Dosarul dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă | Kovesi, Coldea şi Ponta, audiaţi în legătură cu condamnarea lui Dan Voiculescu

Kovesi, Coldea şi Ponta au fost audiaţi în dosarul deschis ca urmare a dezvăluirilor lui S.Ghiţă şi a prezentării unei înregistrări cu Traian Băsescu în susţinea că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Camelia Bogdan în locul lui S. Mustaţă, spun surse judiciare.

1279 afișări
Imaginea articolului Dosarul dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă | Kovesi, Coldea şi Ponta, audiaţi în legătură cu condamnarea lui Dan Voiculescu

Dosarul dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă | Kovesi, Coldea şi Ponta, audiaţi în legătură cu condamnarea lui Dan Voiculescu

„Este un dosar care a fost cercetat de Parchetul General, cu privire la înregistrările din spaţiul public, ale fostului preşedinte, în care s-au făcut verificări cu privire la posibilitatea influenţării deciziei într-un dosar care îl priveşte pe profesorul Voiculescu, GRIVCO şi pe alte persoane. În cadrul cercetării penale din acest dosar, noi nu am fost citaţi în niciun fel. Ulterior, am căpătat în mod procesual calitatea de persoană vătămată, şi vorbesc de GRIVCO, pe care o asist, dar la două zile după ce ni s-a recunoscut această calitate, s-a dat o soluţie de clasare a dosarului. Ca urmare, procurorul-şef ierarhic a constatat că ne-a fost încălcat dreptul la apărare, a infirmat această soluţie. Urmează să se reia cercetarea penală, să se completeze, să putem face şi noi probe, să solicităm probe, să participăm la audierea persoanelor”, a declarat avocatul Adrian Toni Neacşu, care reprezintă grupul GRIVCO, deţinut de Dan Voiculescu.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest dosar au fost audiate următoarele persoane: fostul preşedinte Traian Băsescu, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, fostul premier Victor Ponta, dar şi peste 30 de jurnalişti de la postul de televiziune România TV.

În luna ianuarie a anului trecut, procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal după ce a apărut în spaţiul public o înregistrare în care Traian Băsescu apare când vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu. Ulterior, dosarul a fost clasat, iar apărarea grupului GRIVCO, deţinut de Dan Voiculescu, a formulat o plângere faţă de decizia de clasare, iar cauza a fost redeschisă.

Iniţial, dosarul a fost deschis după ce procurorii s-au autosesizat în urma înregistrărilor apărute în presă.

Sebastian Ghiţă a prezentat, la vremea respectivă, o înregistrare în care interlocutorul este prezentat ca fiind fostul preşedinte Traian Băsescu care spune că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

Citeşte şi: Accident spectaculos

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici