Dosarul în care Gigi Becali vrea majorarea despăgubirilor pentru un teren din Pipera, rejudecat

Dosarul în care finanţatorul Stelei, Gigi Becali, cere majorarea despăgubirilor de la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), în urma exproprierii pentru construirea pasajului rutier Pipera, va fi rejudecat de Curtea de Apel Bucureşti, a decis, marţi, instanţa supremă.

217 afișări
Imaginea articolului Dosarul în care Gigi Becali vrea majorarea despăgubirilor pentru un teren din Pipera, rejudecat

Gigi Becali (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Hotărârea pe care o va lua Curtea de Apel Bucureşti în acest caz va fi definitivă.

Terenul în legătură cu care Gigi Becali a dat în judecată municipalitatea avea 1.773 de metri pătraţi şi era amplasat pe Şoseaua Pipera.

Finanţatorul Stelei a fost expropriat în 2010, iar Primăria Capitalei a stabilit să îl despăgubească pe acesta cu 68.000 de euro, adică aproximativ 38,35 de euro pentru un metru pătrat, însă Becali a atacat în instanţă hotărârea municipalităţii.

Tribunalul Bucureşti, prima instanţa care a judecat dosarul deschis după ce Becali a contestat cuantumul despăgubirilor, a hotărât ca omul de afaceri să primească suma de 590 de euro pentru fiecare metru pătrat de teren, respectiv 1,04 milioane de euro în total.

Decizia tribunalului a fost atacată de municipalitate la Curtea de Apel Bucureşti, care a stabilit, în 7 octombrie 2013, un cuantum al despăgubirilor de 773.000 de euro, ceea ce înseamna atunci aproape 436 de euro pe metru pătrat.

"Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa, în sensul că stabileşte cuantumul despăgubirilor la suma de 773.000 euro, contravaloarea în lei a acestei sume la data efectuării plăţii. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Obligă intimatul la 3.000 lei cheltuieli de judecată", s-a precizat în soluţia magistraţilor.

Hotărârea a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a decis, marţi, să trimită dosarul înapoi la Curtea de Apel Bucureşti, pentru rejudecare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici