Dosarul în care Traian Băsescu a fost audiat pentru retrocedarea unor case din Capitală, clasat

Dosarul deschis de Parchetul General în care a fost audiat fostul preşedinte Traian Băsescu pentru retrocedarea mai multor case din centrul Capitalei în 2003, de pe vremea de când era primar general, a fost clasat, potrivit reprezentanţilor Parchetului.

586 afișări
Imaginea articolului Dosarul în care Traian Băsescu a fost audiat pentru retrocedarea unor case din Capitală, clasat

Dosarul în care Traian Băsescu a fost audiat pentru retrocedarea unor case din Capitală, clasat

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au precizat, pentru MEDIAFAX, că dosarul deschis de Parchetul General în care a fost audiat fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, pentru retrocedarea mai multor case din centrul Capitalei, în 2003, de pe vremea când era primar general, a fost clasat.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost audiat, la începutul lunii mai, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). Întrebat, la ieşirea din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cum s-a făcut retrocedarea respectivă, fiind vorba de 66 de imobile într-o zi, fostul preşedinte a răspuns: "În condiţiile legii".

Dan Apostol, avocatul fostului preşedinte al României, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că acesta a dat o declaraţie scrisă, de martor.

"L-am reprezentat pe preşedinte în toate dosarele penale intentate împotriva dânsului şi soluţia a fost mereu aceeaşi pe care o ştiţi. Nu există nicio emoţie din niciun punct de vedere, niciun dosar penal intentat dânsului deoarece există un simplu adevăr: nu a încălcat niciodată legea. Urmărirea penală nu e publică", a mai spus Dan Apostol, avocatul lui Traian Băsescu.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte a fost citat să se prezinte pentru audieri în dosarul privind retrocedarea unor imobile de pe vremea când era primar.

Pe 27 aprilie 2015, Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar deschis la plângerea Ioanei Preda.

Ioana Preda a declarat, la acea vreme, la Antena 3, că a făcut plângerea în 2008 - 2009 contra lui Traian Băsescu, pentru retrocedarea unor imobile, în 2003, către Nicholas Jordan. Preda a mai precizat că din unul din aceste imobile din sectorul 4 a fost evacuată în urmă cu mai mulţi ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici