Dosarul Loteria I, trimis la Curtea Constituţională

Instanţa supremă a admis cererea de suspendare a dosarului Loteria I, în care George Copos este judecat pentru evaziune fiscală, şi a trimis cazul la Curtea Constituţională, după ce avocaţii au invocat o excepţie privind competenţa în caz de schimbare a calităţii inculpatului.

18 afișări
Imaginea articolului Dosarul Loteria I, trimis la Curtea Constituţională

Dosarul Loteria I, trimis la Curtea Constituţională (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa supremă a repus pe rol, săptămâna trecută, dosarul Loteria I, în care George Copos este judecat pentru evaziune fiscală, pentru a se pronunţa referitor la o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de avocaţi în cadrul concluziilor scrise privind trimiterea cazului la Judecătoria Sectorului 2.

Astfel, decizia referitoare la trimiterea dosarului nu a putut fi luată pentru că, după şedinţa din 29 ianuarie, odată cu depunerea concluziilor scrise referitor la problema declinării, avocaţii au ridicat o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la care instanţa este obligată să se pronunţe.

În susţinerea excepţiei de neconstituţionalitate, avocatul lui George Copos a susţinut că articolul care ar fi în contradicţie cu prevederile constituţionale este articolul 40 din Codul de procedură penală referitor la competenţa în caz de schimbare a calităţii inculpatului.

Avocatul a criticat literele a) şi b) ale acestui articol, potrivit cărora instanţa rămâne competentă să judece chiar dacă inculpatul, după săvârşirea infracţiunii, nu mai are o anumită calitate, în cazurile când fapta are legătură cu atribuţiile de serviciu ale făptuitorului sau când s-a dat o hotărâre în primă instanţă.

Potrivit avocatului, aceste prevederi le încalcă şi pe cele interne, şi pe cele europene.

La termenul din 29 ianuarie, procurorul DNA a cerut instanţei supreme trimiterea dosarului "Loteria I" la Judecătoria Sectorului 2.

Citeşte şi:

Dosarul Loteria I, repus pe rol

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici