Dosarul Microsoft | Fostul ministru Gabriel Sandu, trimis în judecată de DNA pentru spălare de bani. Sandu, acuzat că a luat şpagă 2 milioane de euro

DNA l-a trimis în judecată pe fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu pentru spălare de bani, în alt dosar Microsoft, acesta fiind acuzat că ar fi primit de la doi oameni de afaceri 2 milioane de euro să intervină astfel încât Guvernul să încheie cu aceştia contracte de închiriere licenţe.

970 afișări
Imaginea articolului Dosarul Microsoft | Fostul ministru Gabriel Sandu, trimis în judecată de DNA pentru spălare de bani. Sandu, acuzat că a luat şpagă 2 milioane de euro

Dosarul Microsoft | Fostul ministru Gabriel Sandu, trimis în judecată de DNA pentru spălare de bani. Sandu, acuzat că a luat şpagă 2 milioane de euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, pentru spălare de bani, într-un nou dosar Microsoft.

„În cursul anului 2009, inculpatul Sandu Gabriel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la doi oameni de afaceri suma de 2.196.035 euro pentru a face demersurile necesare ca firmele acestora să încheie un contract de închiriere licenţe Microsoft cu Guvernul României. La solicitarea inculpatului Sandu Gabriel, în baza unor contracte de consultanţă ce atestau operaţiuni comerciale fictive, suma respectivă de 2.196.035 euro ar fi fost transferată în contul unei societăţi comerciale controlate de acesta”, informează DNA.

În perioada 24 august 2010-13 noiembrie 2015, pentru a ascunde originea ilicită a banilor primiţi, Sandu Gabriel i-ar fi transferat prin intermediul unor companii cipriote, în conturile a două societăţi din România.

„Prin acest mecanism, inculpatul ar fi încercat să creeze aparenţa că suma respectivă ar reprezenta de fapt o investiţie pe teritoriul României a companiilor din Cipru. Cu privire la suma de 2.196.035 euro, ce a făcut obiectul infracţiunii de spălare a banilor din prezenta cauză, nu se mai poate dispune confiscarea specială având în vedere faptul că, prin decizia penală amintită mai sus (de condamnare a lui Sandu, n.r.), s-a dispus confiscarea aceleiaşi sume de la inculpat cu titlu de folos necuvenit (sumă ce a făcut obiectul infracţiunii de trafic de influenţă pentru care inculpatul a fost condamnat definitiv)”, mai transmit procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi De Casaţie şi Justiţie.

Gabriel Sandu a fost condamnat, în 3 octombrie 2016, în alt dosar Microsoft, la trei ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dna,
gabriel sandu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici