Dosarul în care Mircia Gutău, fostul primar din Râmnicu Vâlcea, a fost condamnat în 2010 pentru luare de mită va fi rejudecat: Vreau să se consemneze o hotărâre definitivă care să spună că sunt nevinovat

Magistraţii Curţii Supreme au desfiinţat definitiv sentinţa de condamnare a fostului primar din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat în 2010 la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, dispunând totodată rejudecarea cauzei de către instanţa de recurs.

1528 afișări
Imaginea articolului Dosarul în care Mircia Gutău, fostul primar din Râmnicu Vâlcea, a fost condamnat în 2010 pentru luare de mită va fi rejudecat: Vreau să se consemneze o hotărâre definitivă care să spună că sunt nevinovat

Dosarul în care Mircia Gutău, fostul primar din Râmnicu Vâlcea, a fost condamnat în 2010 pentru luare de mită va fi rejudecat

„Admite cererea de revizuire formulată de revizuentul Gutău Mircia împotriva deciziei penale nr. 273 din data de 27 ianuarie 2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr.698/57/2008. Desfiinţează decizia penală, numai cu privire la revizuentul Gutău Mircia şi dispune rejudecarea cauzei de către instanţa de recurs. Fixează termen la data de 14 mai 2018, cu citarea părţilor. Definitivă”, se arată în minuta dispusă luni de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Decizia vine după ce Mircia Gutău, fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, a formulat o cerere de revizuire.

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău şi fostul său adjunct, Nicolae Dicu, au fost condamnaţi definitiv, în 27 ianuarie 2010, de instanţa supremă, la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, perioadă din care le-a fost scăzut intervalul de timp în care au fost ţinuţi în arest preventiv. Gutău şi Dicu au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie că, în perioada aprilie - iulie 2006, ar fi pretins 50.000 de euro, de la denunţătorul Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera acestuia un certificat de urbanism.

Nicolae Dicu a fost prins în flagrant delict de procurorii DNA în 6 iulie 2006, când Popescu îi dădea 25.000 de euro, iar Mircia Gutău a fost arestat cinci zile mai târziu.

Cei doi au fost eliberaţi, în 10 noiembrie 2006, de magistraţii Curţii de Apel din Alba Iulia.

Mircia Gutău: Vreau să se consemneze o hotărâre definitivă care să spună că sunt nevinovat

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că decizia Înaltei Curţi de anulare a sentinţei prin care a fost condamnat la închisoare este firească. ”Vreau să se consemneze o hotărâre definitivă care să spună că sunt nevinovat”, a spus edilul.

”În instanţă, nu ştii niciodată ce se întâmplă. Firesc, aşa este, ceea ce s-a întâmplat acum. În momentul de faţă, s-a casat sentinţa de condamnare şi rămân cu două soluţii de achitare, de la instanţa de fond, Tribunalul Alba, şi cea de la Curtea de Apel Alba Iulia. Acum se va relua procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia de condamnare dată de Livia Stanciu a fost anulată. Am câştigat la CEDO şi pe baza acelei sentinţe s-a judecat revizuirea”, a afirmat Mircia Gutău.

Edilul a adăugat că îşi doreşte să primească o sentinţă definitivă de nevinovăţie.

”Iau lucrurile pas cu pas. În faza actuală, vreau să se consemneze o hotărâre definitivă şi irevocabilă care să spună că sunt nevinovat prin inexistenţa faptei şi după aceea lucrurile curg normal”, a spus Gutău, întrebându-se: ”Cine îţi mai dă înapoi anii de umilinţă înduraţi? Nimeni. Dar asta-i viaţa, ce să-i faci?”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici