DOSARUL REŢETELOR FALSE: Medicul psihiatru şi un administrator acuzaţi că au falsificat reţete, cercetaţi în libertate

Medicul psihiatru din Giurgiu şi administratorul unei farmacii din Măgurele, judeţul Ilfov, reţinuţi pentru că ar fi obţinut fraudulos decontarea unor reţete fictive sau falsificate vor fi cercetaţi în libertate, având interdicţie de a părăsi localităţile de domiciliu pentru 30 de zile.

1034 afișări
Imaginea articolului DOSARUL REŢETELOR FALSE: Medicul psihiatru şi un administrator acuzaţi că au falsificat reţete, cercetaţi în libertate

DOSARUL REŢETELOR FALSE: Medicul psihiatru şi un administrator acuzaţi că au falsificat reţete, cercetaţi în libertate (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor IPJ Giurgiu, magistraţii Judecătoriei Giurgiu au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile a medicului psihiatru Silviu Dan Ştefănescu (56 de ani) şi a administratorului unei farmacii, Cristian Stroe (37 de ani), luând decizia interdicţiei de a nu părăsi localităţile de domiciliu, respectiv municipiul Giurgiu şi oraşul Măgurele, din judeţul Ilfov, pe o perioadă de 30 zile.

Conform anchetatorilor, cei doi vor fi cercetaţi în stare de libertate pentru înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în cazul administratorului, şi respectiv complicitate la înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale, în cazul medicului psihiatru, paguba provocată Fondului Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate de către cei doi fiind de aproape 125.000 de lei.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei doi suspecţi au părăsit arestul IPJ Giurgiu, procurorii formulând recurs la decizia judecătorilor.

Potrivit IPJ Giurgiu, joi dimineaţă a fost făcută o percheziţie în oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, la locuinţa administratorului unei farmacii, iar în urma acesteia au fost ridicate mai multe înscrisuri şi tehnică IT.

Conform sursei citate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2011-iunie 2012, administratorul farmaciei a indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu privind eliberarea medicamentelor compensate către pacienţii asiguraţi, prezentând prin intermediul angajaţilor celor două puncte de lucru ale farmaciei din municipiul Giurgiu decontări lunare având la bază reţete falsificate de medicul Ş.D. şi de asistentele de la cabinetul medical individual al acestuia.

Prin această metodă, cei doi au obţinut fraudulos decontarea contravalorii medicamentelor menţionate în reţete, care în realitate nu au fost eliberate persoanelor asigurate, provocând Fondului Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate un prejudiciu de 124.102,05 lei şi obţinând aprobarea pentru decontarea a încă 121.780,10 de lei, sumă care nu a fost încă plătită.

Atât administratorul farmaciei, cât şi medicul psihiatru din Giurgiu au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, pentru înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la aceste infracţiuni, iar în cursul zilei de joi au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă, magistraţii luând decizia cercetării lor în stare de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici