Dosarul "Trofeul calităţii": Irina Jianu, ridicată dintr-un imobil din judeţul Bacău, după ce fusese dată în urmărire

Irina Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", a fost ridicată de poliţişti, joi, dintr-un imobil din judeţul Bacău, după ce fusese dată în urmărire, nefiind găsită la domiciliu.

802 afișări
Imaginea articolului Dosarul "Trofeul calităţii": Irina Jianu, ridicată dintr-un imobil din judeţul Bacău, după ce fusese dată în urmărire

Dosarul "Trofeul calităţii": Irina Jianu, ridicată dintr-un imobil din judeţul Bacău, după ce fusese dată în urmărire (Imagine: Liviu Adascalitei/Arhiva Mediafax Foto)

Miercuri noapte, poliţiştii s-au prezentat la locuinţa din municipiul Bacău a Irinei Jianu, pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, însă aceasta nu a fost găsită, astfel că oamenii legii au mers şi la alte adrese din judeţul Bacău unde s-ar fi putut afla fostul inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectorului Judeţean de Poliţie Bacău, Narcisa Butnaru, Irina Jianu a fost dată în urmărire naţională, în condiţiile în care nu a fost găsită la adresele respective, iar în cele din urmă a fost identificată, joi dimineaţă, într-un imobil din comuna băcăuană Mărgineni.

"În baza mandatului transmis prin fax de către Tribunalul Bucureşti, Irina Jianu a fost ridicată de la imobilul din Mărgineni şi condusă la Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul Poliţiei Judeţene Bacău. Imediat ce vom primi mandatul în original de la Tribunalul Bucureşti Irina Jianu va fi transferată la Penitenciarul Bacău pentru ispăşirea pedepsei", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectorului Judeţean de Poliţie Bacău, Narcisa Butnaru.

Primii inculpaţi în acest dosar care au ajuns în arest sunt soţii Ioana şi Bogdan Popovici, care s-au prezentat miercuri noapte la arestul Poliţiei Capitalei, după ce au fost condamnaţi definitiv de instanţa supremă la cinci şi, respectiv, şase ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

Alţi doi inculpaţi în dosarul "Trofeul calităţii", Mihai Cristian Vasile şi Diana Gasparovici, care au primit pedepse definitive cu închisoare, nu au ajuns încă în arest.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare cu executare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi după ispăşirea pedepsei. În cazul acesteia, Completul de cinci judecători a înlăturat sporul de un an de închisoare dispus în prima decizie.

Soţii Ioana şi Bogdan Popovici au fost condamnaţi definitiv de instanţa supremă la cinci şi, respectiv, şase ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, fiindu-i astfel redusă pedeapsa iniţială cu un an.

Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, Marina Ioana Popovici a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, iar soţul acesteia, Bogdan Popovici, va executa şase ani de închisoare.

Fostul premier Adrian Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat, după ce miercuri seară a încercat să se sinucidă, împuşcându-se în gât în timp ce poliţiştii se aflau la locuinţa sa din Zambaccian pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici