Două adolescente, violate de şeful unui centru de plasament - VIDEO

Poliţia a declanşat o anchetă în cazul şefului unui centru pentru copii abuzaţi din Piteşti care este acuzat că a violat două adolescente în vârstă de 14 ani internate acolo, iar conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Argeş a anunţat că directorul respectiv a fost schimbat din funcţie.

424 afișări
Imaginea articolului Două adolescente, violate de şeful unui centru de plasament - VIDEO

Două adolescente, violate de şeful unui centru de plasament (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Emil Constantinescu, directorul Centrului de Evaluare şi Primire în Regim de Urgenţă din Piteşti, este acuzat de două minore aflate în plasament că a întreţinut raporturi sexuale cu ele, în acest caz fiind în curs atât o anchetă administrativă, cât şi una penală.

Potrivit directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, Adrian Macovei, incidentul, în care au fost implicate două minore, ambele în vârstă de 14 ani, a fost raportat în seara zilei de 15 octombrie, iar în 16 octombrie a fost luată măsura schimbării din funcţie a directorului.

"Şeful centrului de minori a fost imediat suspendat din funcţie şi transferat la un centru de adulţi din Piteşti, pe un post de execuţie, până la finalizarea anchetei administrative. Totodată, a fost sesizată şi Poliţia," a declarat, joi, Adrian Macovei.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Argeş au început cercetări pentru infracţiunea de raporturi sexuale cu un minor.

"În paralel cu ancheta administrativă efectuată de o comisie din cadrul DGASPC, noi am demarat anchetă penală. În data de 16 octombrie a fost depusă o plângere penală la Secţia 5 Poliţie din Piteşti privind săvârşirea infracţiunii de raporturi sexuale cu un minor. În prezent se fac cercetări, cazul fiind preluat de Serviciul de Investigaţii Criminale", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, subinspector Robert Radu.

Radu a mai spus că, dacă va fi găsit vinovat, fostul director, în vârstă de 39 de ani, riscă între 5 şi 18 ani de închisoare.

La Centrul de Evaluare şi Primire în Regim de Urgenţă din Piteşti sunt primiţi copii abuzaţi şi neglijaţi, capacitatea unităţii fiind de 12 locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici