Două costume de pirotehnişti, cumpărate de Consiliul Judeţean Bacău cu aproape 54.000 lei

Două costume de pirotehnişti au fost cumpărate de Consiliul Judeţean Bacău cu suma de 53.940 lei, echipament care va fi folosit de către angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău în misiuni de asanare a terenurilor unde sunt descoperite elemente de muniţie.

395 afișări
Imaginea articolului Două costume de pirotehnişti, cumpărate de Consiliul Judeţean Bacău cu aproape 54.000 lei

Două costume de pirotehnişti, cumpărate de Consiliul Judeţean Bacău cu aproape 54.000 lei (Imagine: Ciprian Sterian / Mediafax Foto)

Asemănătoare echipamentelor folosite de geniştii de la SRI, cele două costume de pirotehnişti achiziţionate de Consiliul Judeţean Bacău sunt prevăzute, printre altele, cu sistem de comunicare audio-video între membrii echipei de intervenţie la asanarea unei zone unde au fost descoperite elemente active de muniţie.

Reprezentanţii ISU Bacău susţin că se impunea dotarea pirotehniştilor cu aceste echipamente performante, având în vedere pericolul la care se expun atunci când merg în diverse misiuni pe teritoriul judeţului Bacău.

"Este clar că personalul echipei pirotehnice din cadrul ISU Bacău va fi mult mai bine protejat pe timpul misiunilor de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din perioada conflictelor militare. Gradul de siguranţă a crescut considerabil, riscurile unei accidentări fiind mult diminuat. De exemplu, la explozia unei grenade ofensive la un metru de el, pirotehnistul este protejat sută la sută. În cazul unei bombe de aruncător, dacă aceasta explodează la o distanţă de trei metri de cel care poartă noul echipament, gradul de siguranţă este de 90 la sută", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Pe lângă cele două echipamente de protecţie, Consiliul Judeţean Bacău a mai achiziţionat, tot pentru echipa de pirotehnişti a ISU, şi o autospecială de intervenţie, a cărui cost se ridică la 136.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici