Două cranii umane, găsite la groapa de gunoi a unui sat din Iaşi. Deocamdată, nu se ştie provenienţa

Două cranii umane au fost găsite, miercuri, la groapa de gunoi din satul ieşean Conţeşti, comuna Valea Seacă, de către un bărbat care trecea prin zonă şi care l-a anunţat pe preotul din localitate, acesta, la rândul său, anunţând Poliţia.

143 afișări
Imaginea articolului Două cranii umane, găsite la groapa de gunoi a unui sat din Iaşi. Deocamdată, nu se ştie provenienţa

Două cranii umane, găsite la groapa de gunoi a unui sat din Iaşi. Deocamdată, nu se ştie provenienţa (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Au fost găsite în zona unei gropi de gunoi două cranii umane de către un bărbat care trecea prin zonă. A fost chemată Poliţia, craniile au fost preluate de criminalişti şi duse la Institutul de Medicină Legală, urmând să se stabilească atât provenienţa acestora, cât şi felul în care au ajuns acolo", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Sătenii i-au spus preotului bisericii din Conţeşti că cele două cranii ar fi fost deshumate din cimitirul local, însă acesta a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu a găsit urme de pământ proaspăt răscolit în cimitir şi că nu poate spune cu exactitate dacă cele două cranii provin de acolo.

"Sunt lucruri mai grave decât două căpăţâni găsite la groapa comună a satului care bănuiesc că au o vechime foarte mare. Ele pot proveni de oriunde. Groapa e undeva în afara satului, pe un deal, şi acolo se duce gunoiul din toată zona. Se putea, la un moment dat, ca cineva, prin curtea lui, să le găsească şi să le ducă acolo. Prin satul Conţeşti trece un pârâu, iar acesta s-a revărsat şi apele au intrat peste tot în sat. Eu cred că de acolo puteau să apară cele două căpăţâni", a spus preotul Petru Novac.

Acesta a adăugat că la groapa de gunoi au fost găsite candele şi coroane arse.

Craniile au fost duse la Institutul de Medicină Legală, care nu a terminat analizele desfăşurate pentru a putea determina vechimea şi provenienţa acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici