Două curse aeriene pe rutele Bucureşti-Roma şi Bucureşti-Timişoara, anulate din cauza vremii. Patru curse aeriene de la Timişoara au întârzieri; una-anulată

Două curse aeriene pe rutele Bucureşti-Roma, Bucureşti-Timişoara şi retur au fost anulate luni, iar mai multe zboruri au întârzieri între 30 de minute şi două ore, din cauza operaţiunilor de degivrare şi a deszăpezirii, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

1159 afișări
Imaginea articolului Două curse aeriene pe rutele Bucureşti-Roma şi Bucureşti-Timişoara, anulate din cauza vremii. Patru curse aeriene de la Timişoara au întârzieri; una-anulată

Două curse aeriene pe rutele Bucureşti-Roma şi Bucureşti-Timişoara, anulate din cauza vremii (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Din cauza ninsorii abundente şi a vântului puternic, compania Wizz Air a anulat cursa 63141/63142 Bucureşti - Roma - Bucureşti, iar compania Tarom a anulat cursa 601/602 Bucureşti - Timişoara - Bucureşti.

"Unele zboruri pot înregistra întârzieri care, în general, sunt cuprinse între 30 şi 120 de minute, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de deszăpezire", se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare abundenă, vânt puternic şi rafale care aduc zăpada la sol. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii, pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene, a precizat sursa citată.

Capitala şi judeţul Ilfov sunt sub avertizare cod galben de ninsoare, viscol şi polei, de duminică seară până luni la ora 18.00.

 

11:50 - Patru curse aeriene de la Timişoara au întârzieri din cauza vântului care viscoleşte zăpada

Patru curse aeriene care urmau să decoleze, luni dimineaţă, de la Timişoara spre Londra, Bergamo, Dortmund şi Munchen au rămas la sol din cauza vântului care viscoleşte zăpada, aproximativ 500 de pasageri fiind afectaţi de întârzierea acestor curse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, Daniel Idolu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că vremea nefavorabilă din Europa a afectat şi traficul de pe acest aeroport.

"Condiţiile meteo nefavorabile din Europa au afectat traficul aerian din Timişoara. A fost un fenomen meteo, vânt transversal lateral foarte puternic, cu posibile consecinţe asupra aterizării şi decolării aeronavelor. Cele patru curse aeriene, trei ale companiei WizzAir, spre Londra, Bergamo şi Dortmund, şi una a companiei Lufthansa, spre Munchen, ar fi trebuit să plece în această dimineaţă (luni dimineaţă - n.r.), însă aşteaptă condiţii meteo favorabile. Estimăm că la ora 13.00 vremea va fi favorabilă, iar aceste aeronave vor putea decola", a spus el.

Potrivit sursei citate, sunt afectaţi în total 501 pasageri, care aşteaptă decolarea acestor aeronave.

De asemenea, cursa Tarom Bucureşti-Timişoara şi cea de retur au fost anulate din cauza condiţiilor meteo din Capitală.

Până la ora 13.00, la Timişoara nu sunt programate să aterizeze aeronave.

Judeţul Timiş se află sub avertizare cod galben de viscol, iar în cursul zilei de duminică a nins, zăpada fiind spulberată de vântul puternic.

 

17:06 - Cursa aeriană Timişoara-Dortmund, anulată; alte două aeronave au întârzieri la aterizare

Cursa aeriană WizzAir Timişoara-Dortmund, care ar fi trebuit să plece în cursul dimineţii de luni, a fost anulată după ce înregistrase deja o întârziere de peste şase ore, în timp ce alte două aeronave care trebuie să aterizeze la Timişoara de la Barcelona şi Roma vor întârzia două-trei ore.

Directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, Daniel Idolu, a declarat, luni după-amiază, corespondentului MEDIAFAX că a patra dintre cursele cu întârzieri la decolare, cea a companiei WizzAir spre Dortmund, a fost anulată, după ce acumulase deja peste şase ore de întârziere.

De asemenea, a fost anulată şi cursa retur, Dortmund-Timişoara.

Pe aeroportul din Timişoara sunt aşteptate să sosească două curse, de la Barcelona şi Roma, care vor ajunge însă mai târziu cu două-trei ore, din cauza întârzierilor de la decolare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici