Două dintre cele cinci persoane împuşcate la Cogealac au rămas internate în spital

Două din cele cinci persoane împuşcate cu o zi în urmă în localitatea constănţeană Cogealac, în timpul unui conflict între primar şi localnici, pe de o parte, şi angajaţii unei firme de pază a societăţii care construieşte un parc eolian pe de altă parte, au rămas internate în spital, fiind operate.

46 afișări
Imaginea articolului Două dintre cele cinci persoane împuşcate la Cogealac au rămas internate în spital

Două dintre cele cinci persoane împuşcate la Cogealac au rămas internate în spital (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Liliana Tuţă, viceprimarul comunei Cogealac, Mihai Dore, şi fratele său, Nicolae Dore, au fost răniţi în zona toraco-abdominală şi au necesitat intervenţii chirurgicale, în prezent starea lor fiind stabilă.

"Cei doi au fost operaţi aseară (luni seară - n.r.), iar în prezent starea lor este stabilă, bună, fără să prezinte probleme deosebite. Ei vor mai fi ţinuţi totuşi o perioadă sub observaţie medicală de specialitate", a declarat dr. Liliana Tuţă, care a mai precizat că celelalte trei persoane rănite în incidentul de la Cogealac suferiseră răni uşoare, la membre, şi nu au necesitat internarea.

Cinci persoane au fost rănite, luni, în localitatea Cogealac din judeţul Constanţa, fiind împuşcate cu gloanţe de cauciuc, în urma unui conflict între primar şi localnici, pe de o parte, şi angajaţii unei firme de pază a societăţii care construieşte un parc eolian în zonă, pe de altă parte.

Primarul Hristu Cati şi câteva zeci de persoane au mers la societatea respectivă pentru a o amenda, dar, pentru că nu au fost lăsaţi să treacă gardul societăţii, fiind proprietate privată, s-au luat la ceartă cu angajaţii firmei de pază care supravegheau perimetrul. În urma conflictului care a urmat, cinci persoane au fost rănite cu gloanţe de cauciuc, fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale.

Poliţia anchetează cazul pentru a stabili dacă firma de pază poate fi trasă la răspundere pentru folosirea armanentului, iar procurorii au audiat peste noapte toate persoanele implicate în incident.

"În urma investigaţiilor, până în prezent s-a stabilit că angajaţii firmei de pază care au folosit armamentul au tras nouă focuri de armă, trei în aer şi celelalte spre grupul de protestatari, cinci persoane fiind rănite de gloanţele de cauciuc. De asemenea, unul dintre agenţii de pază a fost lovit cu o piatră în cap, dar nu a necesitat transportarea la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, inspectorul Radu Croitoru.

De asemenea, la Cogealac a fost constituită şi o echipă tampon, formată din oameni ai legii, între angajaţii firmei de pază a parcului de eoliene şi potenţialii agresori din localitatea Cogealac.

"Situaţia este în atenţia noastră, monitorizăm zona de conflict, astfel încât să prevenim orice escaladare a acestuia şi chiar să intervenim prompt cu efective suplimentare, dacă situaţia o va impune", a declarat prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

El a mai precizat că pentru detensionarea situaţiei şi pentru a nu mai apărea incidente între localnici şi reprezentanţii firmei de pază, şapte jandarmi şi patru poliţişti, coordonaţi de adjunctil şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul şef Adrian Rapotan, au supravegheat, în cursul nopţii, zona de conflict.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici