Constanţa: Cinci persoane, împuşcate cu gloanţe de cauciuc

Cinci persoane au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au fost împuşcate cu gloanţe de cauciuc, în urma conflictului izbucnit între primarul şi localnicii din Cogealac şi societatea care construieşte un parc eolian în comună, una dintre acestea fiind în stare mai gravă.

64 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Cinci persoane, împuşcate cu gloanţe de cauciuc

Constanţa: Cinci persoane, împuşcate cu gloanţe de cauciuc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, doctor Liliana Tuţa, patru dintre persoanele rănite "au suferit plăgi şi contuzii nepenetrabile la membre", iar una are un traumatism toraco-abdominal.

În prezent, starea acestora de sănătate este stabilă, însă vor mai fi ţinute o perioadă sub supraveghere medicală.

Cele cinci persoane au fost rănite, luni, în localitatea Cogealac din judeţul Constanţa, fiind împuşcate cu gloanţe de cauciuc, în urma unui conflict între primar şi localnici, pe de o parte, şi angajaţii unei firme de pază a societăţii care construieşte un parc eolian.

Potrivit comisarului şef Adrian Rapotan, adjunct şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, luni, în jurul orei 13.00, primarul din localitatea Cogealac, Hristu Cati, şi câteva zeci de persoane au mers la societatea respectivă pentru a o amenda.

Aceştia nu au fost lăsaţi să treacă gardul societăţii, pe motiv că este proprietate privată.

În urma conflictului între primar, localnici şi angajaţii firmei de pază de la societatea respectivă, cinci persoane au fost rănite uşor cu gloanţe de cauciuc, fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale.

Poliţia anchetează cazul pentru a stabili dacă firma de pază poate fi trasă la răspundere pentru folosirea armanentului.

Între primarul din Cogealac şi firma care se ocupă cu realizarea unui parc eolian în comună există un conflict mai vechi, edilul suţinând că respectiva societate nu are autorizaţie de construcţie, însă reprezentanţii societăţi spun că au, motiv pentru care se judecă în instanţă.

Dosarul se află pe rolul instanţei, astfel că primarul nu poate da amenzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici