Două drumuri judeţene din Braşov au fost închise / Elevii şi studenţii braşoveni merg luni, la cursuri

Două drumuri judeţene din judeţul Braaşov, DJ112A Codlea – Vulcan şi DJ112D Cărpiniş – Prejmer au fost închise, duminică, din cauza visolului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3607 afișări
Imaginea articolului Două drumuri judeţene din Braşov au fost închise / Elevii şi studenţii braşoveni merg luni, la cursuri

Două drumuri judeţene din Braşov au fost închise

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, în judeţul Braşov au fost închise, duminică, două drumuri judeţene DJ112A Codlea – Vulcan şi DJ112D Cărpiniş – Prejmer, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse.

Decizia a fost luată la solicitarea Poliţiei rutiere Braşov, care îi sfătuieşte pe şoferi să aleagă rute alternative.

Drumul judeţean Codlea – V ulcan a fost restricţionat în jurul amiezii, aici intervenindu-se cu utilaje de dezăpezire, însă viscolul puternic a făcut munca acestora inutilă, prin urmare s-a decis închiderea drumului.

Apoi, în jurul orei 16.00, a fost înshis şi DJ112D Cărpiniş – Prejmer, existând pericolul ca autovehiculele să rămână înzăpezite.

ISU Braşov nu a fost solicitat să intervină la niciun caz de autovehicule înzăpezite, potrivit sursei citate.

Elevii şi studenţii braşoveni vor merge, luni, la cursuri, iar studenţii de la Universitatea „Transilvania“ Braşov care vin din judeţe unde drumurile sunt închise, vor avea absenţele motivate, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a decis să nu suspede cursurile, în urma consultării cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, mai ales cele din mediul rural, dar şi cu prefectul judeţul Braşov, Ciprian Băncilă, şi cu şeful ISU Braşov, col. Stelian Rechiţean. Pentru că s-a ajuns la concluzia că la Braşov nu sunt probleme deosebite din cauza zăpezii, cursurile vor fi ţinute în mod normal.

„Am vorbit cu directorii de şcoli, cu prefectul şi cu domul Rechiţean de la ISU şi mi s-a spus că la noi nu sînt probleme deosebite, nu avem drumuri blocate, iar unităţile de învăţămînt au combustibil sau lemne pentru a asigura căldura în clase. Probabil vor mai încălzi sălile de clasă încă de astăzi pentru a nu fi probleme. Prin urmare cursurile nu vor fi suspendate la noi în judeţ, pentru că nu este necesar. În alte judeţe este altă situaţie, cu drumuri blocate, dar la noi nu este cazul“, a declarat Ariana Bucur, inspector general şcolar, pentru corespondentul MEDIAFAX.

În plus, elevii braşoveni sunt învăţaţi cu temperaturile mai scăzute, de munte, prin urmare nu s-a considerat necesară suspendarea cursurilor, potrivit sursei citate.

De asemenea, pe site-ul IŞJ Braşov a fost postat următorul anunţ: „În urma consultărilor avute cu directorii unităţilor şcolare braşovene, cu comandamentul ISU Braşov şi cu Instituţia Prefectului Braşov, conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov a luat hotărârea reluării cursurilor luni, 9 ianuarie 2017, în toate unităţile şcolare braşovene“.

În ceea ce-i priveşte pe studenţii Universităţii „Transilvania“ Braşov, care vin din zone afectate de viscol şi cu drumuri blocate, profesorii vor fi mai indulgenţi dacă aceştia nu vor aajunge la cursuri şi le vor fi motivate absenţele din aceste zile.

„La Universitatea Transilvania din Braşov cursurile vor începe de luni, 09.01.2017 şi se vor desfăşura conform orarului normal. Facem această precizare în contextul în care în unele judeţe, Universităţile au suspendat cursurile din cauza vremii nefavorabile. Sfătuim studenţii care se află în judeţele afectate de codul roşu sau portocaliu şi sunt în imposibilitate de a ajunge luni la cursuri, să ia legătura cu îndrumătorii de an sau cu prodecanii pentru a găsi împreună o soluţie la această situaţie“, se arată într-un comunicat al Universităţii braşovene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici