Două eleve, în comă alcoolică după ce au băut într-un bar de lângă liceu

Două eleve în vârstă de 16 ani de la Liceului "Ştefan Procopi" din Vaslui au ajuns în comă alcoolică la spital, după ce au băut împreună într-un bar din aproprierea şcolii 400 de mililitri de coniac şi şase beri.

51 afișări
Imaginea articolului Două eleve, în comă alcoolică după ce au băut într-un bar de lângă liceu

Două eleve, în comă alcoolică după ce au băut într-un bar de lângă liceu (Imagine: Mediafax Foto)

La solicitarea unor colegi de clasă, care le ţinuseră companie în barul din imediata vecinătate a liceului, adolescentele au fost transportate, marţi seara, cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă din Vaslui, unde au fost supuse procedurilor de dezalcoolizare.

Cadrele medicale au luat legătura cu reprezentanţii conducerii liceului unde învaţă cele două adolescente pentru a le informa despre situaţia acestora.

"Am rămas şi noi stupefiaţi de acest incident neplăcut. Nu sunt ele vinovate pe cât de responsabil este barmanul care le-a servit cu băuturi alcoolice. Din ce au spus colegele lor cadrelor medicale în drum spre spital cele două fete ar fi consumat împreună 400 de mililitri de coniac şi şase beri. Vom chema părinţii la şcoală pentru a discuta şi cu ei, după care, cel mai probabil, elevele vor primi ca sancţiune o mustrare verbală, având în vedere că nu au mai avut până acum abateri disciplinare”, a declarat, miercuri, Romel Vicol, directorul Liceului "Ştefan Procopiu" Vaslui.

Înainte de a fi luate din bar de către personalul medical de la Ambulanţă, cele două adolescente au fost amendate de jandarmi cu 100 de lei fiecare pentru nelegitimare şi consum de alcool, având în vedere că sunt minore.

În schimb, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, Lucian Moranu, barmanul care le-a servit cu băuturi alcoolice pe cele două eleve nu a primit niciun fel de sancţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici