Două elveţiene şi un german, ridicaţi de poliţie de pe stradă

Două cetăţene elveţiene şi un ziarist german au fost ridicaţi de poliţişti, miercuri, din zona Timpuri Noi, presupunându-se că mergeau la fabrica unde erau manifestanţii anti-NATO, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

11 afișări
Imaginea articolului Două elveţiene şi un german, ridicaţi de poliţie de pe stradă

Două elveţiene şi un german, ridicaţi de poliţie de pe stradă (Imagine: Mediafax Foto)

Cele două elveţiene au declarat, pentru MEDIAFAX, că nu fac parte din niciun grup şi că au fost luate de pe stradă.

Poliţistul mascat care le însoţea pe femei la Secţia 11 din Bucureşti a susţinut că sunt suspectate a face parte din grupul de manifestanţi strâns la Fabrica Timpuri Noi.

Totodată, la Secţia 11 au fost aduşi, miercuri, în jurul orei 15.30, doi tineri, din care unul a susţinut că este cetăţean german şi că a fost ridicat fără să ştie de ce. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că este jurnalist, dar că legitimaţia sa se află în bagajele luate de poliţişti.

Poliţia Capitală susţine că sunt normale astfel de proceduri, întâlnite şi în alte state euroopene, pentru ca eventualii agresori să nu scape, astfel că au fost ridicate toate persoanele suspecte din zonă. După identificare, persoanele nevinovate vor fi lăsate să plece.

Zeci de mascaţi au intervenit, miercuri, în jurul orei 14.00, la evacuarea a celor aproximativ 30 de militanţi anti-NATO aflaţi în Fabrica Timpuri Noi din Bucureşti, unde aceştia au închiriat o hală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici