Două medalii de aur şi una de bronz, obţinute de elevii români la Olimpiada de Geografie din Taiwan

Elevii români care au participat la Olimpiada Internaţională de Geografie desfăşurată în Taiwan au obţinut trei medalii, dintre care două de aur şi una de bronz, anunţă, joi, Ministerul Educaţiei.

31 afișări
Imaginea articolului Două medalii de aur şi una de bronz, obţinute de elevii români la Olimpiada de Geografie din Taiwan

Două medalii de aur şi una de bronz, obţinute de elevii români la Olimpiada de Geografie din Taiwan (Imagine: Haaz Sandor/Arhiva Mediafax Foto)

O medalie de aur a fost câştigată de Cătălina Jugrăvescu, din clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovary" din Râmnicu Vâlcea, care la ediţia anterioară a obţinut medalia de argint.

Cea de-a doua medalie de aur a revenit lui Alexandru Barbu, clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina, care a repetat performanţa din 2009.

Medalia de bronz i-a revenit lui Constantin Popa, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Nicu Gane" din Fălticeni.

Pe lângă aceste distincţii, Alexandru Barbu a obţinut şi titlul de campion mondial la individual, în vreme ce Cătălina Jugrăvescu s-a clasat pe locul al III-lea în ierarhia generală. Ediţia din acest an a reunit 108 participanţi din 27 de ţări.

Cea de-a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfăşurat în Taiwan, în perioada 29 iulie - 4 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici