Două milioane de persoane din Marea Britanie suferă de „long-COVID”

Se estimează că două milioane de persoane din Marea Britanie suferă de COVID de lungă durată, potrivit Oficiului Naţional de Statistică (ONS), citat de Sky News.

603 afișări
Imaginea articolului Două milioane de persoane din Marea Britanie suferă de „long-COVID”

Dintre cele două milioane, 1,4 milioane de persoane au declarat că au avut prima dată coronavirus sau au suspectat că au avut boala cu cel puţin 12 săptămâni înainte, în timp ce 826.000 au avut-o pentru prima dată cu cel puţin un an înainte.

Alţi 376.000 au declarat că au avut prima dată COVID-19 cu cel puţin doi ani înainte.

Cifrele se bazează pe autodeclararea bolii COVID de lungă durată de la un eşantion reprezentativ de persoane din gospodării private.

Datele ssunt culese în aprilie.

Se estimează că această afecţiune afectează în mod negativ activităţile de zi cu zi a 1,4 milioane de persoane. Aproximativ şapte din zece persoane care au declarat că o au.

În total, 398.000 de persoane spun că abilitatea lor de a întreprinde activităţi de zi cu zi a fost „limitată foarte mult”, a constatat ONS.

Oboseala continuă să fie cel mai des întâlnit simptom, resimţit de 55% din cei care au declarat că au COVID de lungă durată, urmat de 32% cu dificultăţi de respiraţie, 23% cu tuse şi 23% cu dureri musculare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici