Două modele Dacia au primit 2 stele la EuroNCAP, în ceea ce priveşte siguranţa maşinilor

  • Dacia Logan şi Dacia Sandero Stepway au primit 2 din 5 de la EuroNCAP.
  • Testarea a luat în considerare nivelul de siguranţă a maşinilor.
  • Producţia Dacia a scăzut cu 22% în primele 2 luni ale anului.
4372 afișări
Imaginea articolului Două modele Dacia au primit 2 stele la EuroNCAP, în ceea ce priveşte siguranţa maşinilor

Două modele Dacia au primit 2 stele la EuroNCAP, în ceea ce priveşte siguranţa maşinilor

Dacia Logan şi Dacia Sandero Stepway au primit un rating de 2 stele la capitolul singuranţă activă de la organizaţia EuroNCAP. Însă, autovehiculele au fost evaluate cu 4 stele pentru siguranţa pasagerilor adulţi şi copii. Producţia Dacia a scăzut cu 22% în primele două luni ale anului. Uzina a produs aproape 40.000 de unităţi după ce a fost închisă timp de trei zile din cauza pademiei în februarie. Compania spune totuşi că satisface pe deplin cerinţele clienţilor.

„Dacia este preocupată de clienţii săi şi de siguranţa lor şi, an după an, îmbunătăţeşte siguranţa modelelor sale. Ca rezultat, fiecare generaţie de vehicule este mai sigură decât cea anterioară. În termeni de asistenţă la condus, aceasta a fost dimensionată la nivelul corect cerut de clienţii noştri”.

„Radarul pe care îl găsim pe Sandero şi pe Logan numai autovehiculele, nu detectează biciclişti sau pietoni. Deci în cazul în care un pieton ar sări în faţa maşinii, maşina nu ar frâna automat. Maşina nu păstrează banda. Însă să nu uităm, Dacia este o maşină de 8 mii de euro. Deci nu te poţi aştepta ca la o maşină de 8.000 de euro să ai echipamente de siguranţă pe care le găseşti la maşini de 20.000 de euro”, a spus Bogdan Alecu, jurnalist Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici