Două persoane, arestate în Capitală pentru înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate

Două persoane, acuzate că au înşelat 28 de persoane de la care au încasat diverse sume de bani în schimbul obţinerii unor slujbe în străinătate, au fost arestate preventiv după ce, luni, au fost prinse de judiciariştii bucureşteni ai Poliţiei Sectorului 6, informează Poliţia Capitalei. Suspecţii ar fi publicat mai multe anunţuri prin care se angajau să intermedieze contracost obţinerea unor slujbe bine plătite, în Cipru şi Germania.

284 afișări
Imaginea articolului Două persoane, arestate în Capitală pentru înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate

Două persoane, arestate în Capitală pentru înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate (Imaigne: Tibi Bologh/ Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, anchetatorii au stabilit că, în perioada august 2010 - decembrie 2012, suspecţii au publicat mai multe anunţuri prin care se angajau să intermedieze, în schimbul unor sume de bani, obţinerea unor slujbe bine plătite, în Cipru şi Germania.

În timp ce negociau cu victimele, cele două persoane se recomandau cu nume false şi prezentau clienţilor liste cu societăţi comerciale "din străinătate" care, în realitate, nu existau.

"Astfel, cei doi suspecţi, folosind identităţi şi calităţi mincinoase, respectiv reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale, au primit de la părţile vătămate peste 30.000 de lei, cu scopul de a le facilita angajarea la diferite companii din Cipru şi Germania, însă, în realitate, societăţile comerciale angajatoare nu existau", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Capitalei.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că suspecţii se numesc Nicoleta Nedelea şi Ion Pârvu, care, în momentul în care au fost prinşi, tocmai trimiteau prin fax un anunţ privind angajarea forţei de muncă în străinătate, care urma să fie publicat într-un ziar din Craiova.

În urma percheziţiilor corporale şi a unui autoturism de teren folosit de aceştia, au fost descoperite diverse documente, pe care cei doi le foloseau ca să-şi convingă victimele, şi suma de 5.200 de lei.

Maşina a fost indisponibilizată de anchetatori şi urmează să fie vândută pentru recuperarea celor 30.000 de lei, reclamaţi ca prejudiciu de cei 28 de reclamanţi.

Nicoleta Nedelea şi Ion Pârvu au fost arestaţi preventiv pentru înşelăciune în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici