Două persoane care au expediat 6 kg de droguri cristal din Olanda în România, arestate

Două persoane care au expediat 6 kilograme de cristal, drog de mare risc, din Olanda în România, transportându-le cu o autoutilitară, au fost arestate, după ce maşina a fost implicată într-o tamponare, iar şoferul a rezultat a fi drogat.

330 afișări
Imaginea articolului Două persoane care au expediat 6 kg de droguri cristal din Olanda în România, arestate

Sursa foto: DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş Severin au dispus reţinerea a doi inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că inculpaţii au expediat din Olanda un colet conţinând cantitatea de 6 kilograme cristal, drog de mare risc (3-CMC), iar pentru a se asigura că transportul de droguri se va realiza în siguranţă, au însoţit şi supravegheat autoutilitara folosită de firma de transport până pe teritoriul României, preluarea coletului urmând a se realiza în municipiul Reşiţa, la sediul societăţii.

Drogurile de mare risc (ambalate în şase pungi) au fost achiziţionate în scopul comercializării către consumatori de pe raza judeţului Galaţi şi disimulate printre mai multe produse alimentare.

Cei doi inculpaţi (şofer şi pasager) au fost depistaţi în trafic, în urma implicării într-un accident rutier fără victime, în urma testării cu aparatul Drager, şoferul prezentând valori pozitive la consumul unei substanţe din categoria drogurilor de mare risc.

De asemenea, cu ocazia controlului efectuat în autoturism a fost găsită o ţigaretă confecţionată artizanal, cu conţinut de canabis, un plic cu sistem de închidere etanş, în care se afla o cantitate de materie vegetală (canabis) şi un dispozitiv electronic de vidare.

Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate au mai fost identificate şi ridicate sumele de 15.700 euro şi 1.100 lei, precum şi 6 telefoane mobile.

În cursul zilei de duminică, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş Severin a dispus arestare preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici