Două persoane, între care o poliţiştă, împuşcate la Braşov

Două persoane, între care o poliţistă, au fost împuşcate, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 3.00, pe un bulevard din centrul municipiului Braşov, în timpul unei altercaţii între poliţişti şi un gup de persoane care tulburau ordinea şi liniştea publică.

95 afișări
Imaginea articolului Două persoane, între care o poliţiştă, împuşcate la Braşov

Două persoane, între care o poliţiştă, împuşcate la Braşov (Imagine: Mediafax Foto)

O patrulă de poliţie formată dintr-un poliţist şi o poliţistă de la Secţia 1 Braşov au organizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o acţiune pentru prevenirea faptelor cu violenţă în locuri cu potenţial criminogen ridicat precum discoteci, baruri sau cluburi, potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Braşov.

"În timpul acţiunii, la ora 3.00, pe Bulevardul Iuliu Maniu, poliţiştii au văzut în faţa unui restaurant patru bărbaţi şi patru femei în stare de ebrietate care tulburau ordinea şi liniştea publică. Poliţiştii au intervenit pentru a restabili ordinea, iar în acel moment trei bărbaţi din grup i-au agresat fizic şi verbal pe poliţişti. Poliţista a fost atacată de unul dintre bărbaţi, indentificat ulterior ca C. Vasile, 24 de ani, care a lovit-o şi a trântit-o la pământ", a declarat Naghi.

Potrivit sursei citate, colegul poliţistei a intervenit şi l-a somat pe agresor să înceteze agresiunea, însă acesta nu s-a supus somaţiei şi l-a atacat şi pe poliţist. Acesta a tras un foc de armă în plan vertical, însă deoarece agresiunea a continuat agentul de poliţie l-a împuşcat pe agresor în piciorul drept.

"Din piciorul agresorului, glonţul a ricoşat şi a rănit-o pe poliţistă", a adăugat Naghi.

După rănirea agresorului, poliţistul a acordat primul ajutor şi a confecţionat un garou din cravata sa pentru a-i opri sângerarea.

Ambii răniţi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean Braşov.

Potrivit sursei citate, ceilalţi doi agresori din grup au fost reţinuţi, cercetările în acest caz fiind continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. Cei trei agresori sunt cercetaţi sub aspectul săvârşitii infracţiunii de ultraj, cu propunerea de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici