Două persoane, reţinute în cazul bărbatului bătut, abandonat în faţa Spitalului Universitar

Două persoane au fost reţinute, iar una a fost pusă sub urmărire penală, în cazul bărbatului bătut şi abandonat, în noaptea de 13 martie, în faţa Spitalului Universitar din Capitală, după ce poliţiştii au efectuat, în week-end, şase percheziţii în localitatea Chiajna şi au audiat zece persoane.

358 afișări
Imaginea articolului Două persoane, reţinute în cazul bărbatului bătut, abandonat în faţa Spitalului Universitar

Două persoane, reţinute în cazul bărbatului bătut, abandonat în faţa Spitalului Universitar (Imagine: Viorel Dudau/Arhiva Mediafax Foto)

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a declarat, luni, că în acest dosar au fost reţinuţi doi bărbaţi, în vârstă de 53 şi, respectiv 39 de ani, cel din urmă fiind acuzat de favorizarea infractorului.

Ciocan a explicat că victima era într-un conflict vechi cu suspectul de 53 de ani.

Astfel, Emil Bădescu (35 de ani) s-a întâlnit cu principalul suspect, fiul acestuia şi alte persoane, într-un bar din localitatea Chiajna, în noaptea de 13 spre 14 martie.

Între Bădescu şi principalul suspect a izbucnit un conflict, astfel că cel din urmă şi fiul său au lovit victima cu un obiect contondent, de mai multe ori, provocându-i răni grave, a precizat sursa citată.

Ulterior, cei doi au urcat victima într-o maşină şi au abandonat-o în faţa Spitalului Universitar din Capitală.

Ciocan a precizat că bărbatul de 53 de ani a fost reţinut pentru tentativă la omor, iar un alt bărbat, de 39 de ani, care avea cunoştinţă de evenimente, a fost reţinut pentru favorizarea infractorului.

Fiul principalului suspect a fost pus sub urmărire penală, întrucât se sustrage autorităţilor, a mai spus Ciocan.

Poliţiştii au făcut, duminică, şase percheziţii în comuna ilfoveană Chiajna, pentru prinderea unor persoane suspectate în cazul unei tentative de omor petrecute în urmă cu o săptămână, opt din acestea fiind duse la audieri la Poliţia Capitalei, alte două fiind aduse de la Vatra Dornei.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul bătut şi abandonat la SUUB este Emil Bădescu, are 35 de ani şi locuieşte în comuna Chiajna.

Poliţiştii bucureşteni au colaborat în acest caz cu Poliţia municipiului Vatra Dornei, împreună cu Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele audiate în acest caz ar fi şi fiul unui consilier local.

Instanţa a decis arestarea unei persoane

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, arestarea preventivă a unei persoane, iar pentru alta a impus interdicţia de a părăsi ţara.

Tribunalul Bucureşti a admis propunerea anchetatorilor şi a dispus arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Costel Raiciu, iar în cazul lui Romeo Răzdan interdicţia de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor.

În cazul lui Ştefan Raiciu procurorii au cerut arestarea în lipsă, însă procedura prevede că trebuie citat pentru a se prezenta în faţa instanţei, acesta fiind pus sub urmărire de poliţişti.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Un bărbat cu multiple traumatisme la nivelul capului şi membrelor a fost lăsat, în noaptea de 13 spre 14 martie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici