Două persoane, surprinse de o avalanşă în Munţii Rodnei. Salvamontiştii au plecat în căutarea lor

Două persoane au fost surprinse de o avalanşă în Munţii Rodnei, iar la ora transmiterii acestei ştiri salvamontişti din Baia Mare au plecat pe jos în căutarea acestora, în condiţiile în care traseul este extrem de dificil, stratul de zăpadă pe munte depăşind un metru.

161 afișări
Imaginea articolului Două persoane, surprinse de o avalanşă în Munţii Rodnei. Salvamontiştii au plecat în căutarea lor

Două persoane, surprinse de o avalanşă în Munţii Rodnei. Salvamontiştii au plecat în căutarea lor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cele două persoane au fost surprinse de avalanşă în zona Piciorul Moşului din Munţii Rodnei.

Potrivit lui Petrică Vanţ, de la Salvamont Baia Mare, una dintre cele două persoane, care a solicitat ajutorul salvamontiştilor, este în stare mai bună, iar cealaltă are leziuni, ambele fiind conştiente.

Vanţ a precizat că echipe ale Salvamont au plecat spre locul unde se află cele două persoane, traseul fiind extrem de dificil din cauza zăpezii de pe munte care atinge chiar şi un metru. 

"Nu putem estima când vor ajunge, traseul este extrem de dificil, zăpada are 70 de centimetri sau în unele zone chiar depăşeşte un metru", a spus Vanţ, care a adăugat că salvamontiştii merg pe jos.

La rândul său, primarul din Borşa, Ion Sorin Timiş, a declarat că avalanşa a avut loc în zona numită "Parapet", în apropiere de Staţia Meteo Iezer, iar cei doi bărbaţi surprinşi de căderea de zăpadă sunt doi dintre cabanierii staţiei.

"Din primele informaţii pe care le avem, se pare că zăpada i-a dus înspre pădure, cam 200 de metri de la drumul principal, iar unul dintre ei nu se poate mişca şi are umărul dislocat, celălalt având probleme la un picior. Noi ţinem legătura telefonic cu ei, de altfel, ei au fost şi cei care au anunţat avalanşa şi acum aşteptăm să ajungă echipele de salvare în acea zonă", a spus primarul.

El a menţionat că spre locul incidentului au pornit trei echipe, de la Salvamont, pompieri şi jandarmi montani, care se deplasează pe jos din cauza zonei greu accesebile, întrucât stratul de zăpadă măsoară peste un metru şi la ora transmiterii acestei ştiri continuă să ningă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici