Două vagoane ale unui tren încărcat cu motorină, benzină şi GPL au deraiat la Braşov

Două vagoane ale unui tren încărcat cu motorină au deraiat, joi, la Rupea, judeţul Braşov, accidentul, în urma căruia nu există victime, producându-se din cauze tehnice, a declarat şeful Poliţiei TF Braşov, Ion Ilie. Trenul de marfă avea în compunere 38 de vagoane şi transporta motorină, benzină şi GPL pe relaţia Cap Midia - Glogovăţ, potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA.

386 afișări
Imaginea articolului Două vagoane ale unui tren încărcat cu motorină, benzină şi GPL au deraiat la Braşov

Două vagoane ale unui tren încărcat cu motorină, benzină şi GPL au deraiat la Braşov (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA, în jurul ore 11.15 două vagoane din compunerea unui tren de marfă care aparţine operatorului privat GFR au deraiat la intrarea în staţia Rupea.

Circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Rupea şi Caţa, nefiind înregistrate întârzieri în graficul trenurilor de călători, iar informaţiile transmise de la faţa locului arată că nu există scurgeri de combustibil din vagoane, menţionează sursa citată.

Trenul de marfă are în compunere 38 de vagoane şi transporta motorină, benzină şi GPL pe relaţia Cap Midia – Glogovăţ.

La faţa locului au mers reprezentanţi ai CFR SA şi AFER, pentru anchetă, precum şi echipele de intervenţie ale Regionalei CF Braşov, care, cu ajutorul utilajelor speciale, vor încerca repunerea pe şine a vagoanelor deraiate şi eliberarea gabaritului, astfel încât traficul feroviar să poată fi reluat în condiţii de siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici