Dr. Calu: Am instalat pe telefon aplicaţie pentru localizare GPS şi baterie suplimentară

Medicul Valentin Calu şi-a instalat pe telefon, după accidentul din Apuseni, aplicaţia pentru localizare GPS şi şi-a cumpărat o baterie suplimentară, iar doctorul Cătălin Pivniceru va face acelaşi lucru, după ce îşi va recupera telefonul de la procurori.

1450 afișări
Imaginea articolului Dr. Calu: Am instalat pe telefon aplicaţie pentru localizare GPS şi baterie suplimentară

Medicul Valentin Calu (Imagine:Octav Ganea/Mediafax Foto)

Medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Radu Zamfir au fost premiaţi, marţi, la Gala MEDIAFAX, în numele tuturor doctorilor care participă la activităţile de transplant şi care pleacă în misiuni pe orice vreme şi la orice oră.

Valentin Calu a spus că, după accidentul aviatic din Apuseni, când era încă în spital, şi-a instalat pe telefon aplicaţia pentru localizare GPS, dar şi o baterie suplimentară.

Acelaşi lucru va face şi medicul Cătălin Pivniceru, dar după ce îşi va recupera telefonul care i-a fost luat de către procurori pentru cercetări după accident.

Întrebaţi dacă vor purta şi vestimentaţie mai groasă sau costume speciale când pleacă în misiuni medicale aviatice, medicii au zâmbit şi au răspuns: "Cu certitudine vom avea mai multe în trusă".

De asemenea, medicii sunt decişi să fie mai atenţi la starea avioanelor cu care zboară.

Medicul Radu Zamfir nu a menţionat în schimb vreo schimbare în pregătirea pentru o misiune de prelevare de organe.

"Voi pleca în misiune ori de câte ori va fi nevoie. Este meseria mea şi nu voi ezita să o fac cum se cuvine. Nu ştiu dacă puteam lua în avion, preventiv ceva care să ne ajute pe noi, dacă suntem răniţi", a spus Radu Zamfir.

Medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Radu Zamfir au fost implicaţi, în 20 ianuarie, într-un accident aviatic în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. Ei au fost găsiţi după aproximativ cinci ore, de trei localnici, după căutări la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Echipa medicală din avion, din care mai făcea parte şi medicul Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, şi studenta Aurelia Ion, care şi-a pierdut viaţa în accident, mergeau de la Bucureşti la Oradea, pentru prelevarea ficatului unui donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici