Dragnea: Localităţile vor fi reclasificate în funcţie de numărul de locuitori

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că a preluat propunerea Asociaţiei comunelor de a reclasifica localităţile în funcţie de numărul de locuitori, el arătând că unii primari vor primi, în consecinţă, salarii majorate de la 1 ianuarie 2014, ca urmare a acestei reclasificări.

3178 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Localităţile vor fi reclasificate în funcţie de numărul de locuitori

Dragnea: Localităţile vor fi reclasificate în funcţie de numărul de locuitori

"Până acum, clasificarea localităţilor era în funcţie de comune, oraşe, municipii, fără să se ţină cont de numărul de locuitori. Propunerea lor, corectă, este ca în legislaţie clasificarea să fie realizată în funcţie de numărul de locuitori, pentru că sunt comune care au 15.000 de locuitori şi oraşe care au 1.700 de locuitori. E incorect ca într-un oraş cu 1.700 de locuitori indemnizaţia primarului să fie mai mare decât a unui primar care conduce 15.000 de locuitori", a spus Dragnea.

El a precizat că salariile primarilor vor creşte de la 1 ianuarie 2014, creşterea fiind generată de reclasificarea localităţilor în funcţie de numărul de locuitori.

Reprezentanţii Asociaţiei comunelor s-au întâlnit, joi, la Ministerul Dezvoltării, cu viceppremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, la discuţie participând şi premierul Victor Ponta.

Una dintre plângerile expuse de primarii comunelor a privit faptul că salariile unora dintre ei sunt mai mici decât salariile edililor unor oraşe, deşi comunele respective sunt mai mari, ca număr de locuitori, decât unele oraşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici