Dragnea: Mai sunt puţine localităţi izolate, anul trecut şi după două săptămâni erau oameni izolaţi

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Constanţa, că în judeţele afectate de ninsori şi viscol mai sunt puţine localităţi izolate, spunând că "s-a acţionat foarte bine" şi că anul trecut vedea la televizor şi după două săptămâni oameni izolaţi.

37 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Mai sunt puţine localităţi izolate, anul trecut şi după două săptămâni erau oameni izolaţi

Dragnea: Mai sunt puţine localităţi izolate, anul trecut şi după două săptămâni erau oameni izolaţi (Imagine: Alex Chiţu/Mediafax Foto)

"Mai sunt puţine localităţi izolate în toate judeţele, s-a acţionat foarte bine. Anul trecut şi după două săptămâni vedeam la televizor oameni izolaţi. Nu se poate într-o zi ca toate casele să fie cu zăpada scoasă, nici nu ne propunem asta, dar faptul că într-un timp rezonabil numărul localităţilor izolate e foarte mic, asta este important", a spus Dragnea, la Constanţa, precizând că în acest judeţ vineri după-amiază mai erau patru localităţi izolate.

Liviu Dragnea, care a participat la şedinţa Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă Constanţa, le-a recomandat reprezentanţilor ISU Dobrogea să realizeze un sistem de colectare a informaţiilor cât mai bun şi să discute şi cu primarii şi cu şefii de post pentru a avea o situaţie cât mai exactă.

El le-a mulţumit membrilor Comitetului pentru situaţii de urgenţă Constanţa pentrul modul în care au acţionat în această perioadă, dar le-a cerut ca după ce se încheie toate problemele generate de ninsori să facă "o analiză serioasă a procedurilor care nu au funcţionat în timpul ninsorilor".

Liviu Dragnea a mers, vineri, în judeţul Constanţa pentru a verifica modul în care autorităţile judeţene au intervenit pentru deszăpezire, iar înainte de şedinţa Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, la care a participat, s-a întâlnit cu prefectyul judeţului. Ulterior, prefectul Eugen Bola a anunţat că demisionează din funcţie.

"Îmi asum o eroare făcută în acele momente. Ar fi trebuit să respect toată procedura de comunicare. Au fost sincope în comunicare, îmi asum eroarea şi vă declar că îmi voi depune demisia", a spus prefectul.

În replică, vicepremierul i-a spus lui Bola că demisia sa reprezintă un gest de onoare.

"Am luat act de demisie, e un gest de onoare. 90 la sută din acţiuni au fost cele corecte, dar în asemenea situaţii 10 la sută, cinci la sută dacă sunt acţiuni greşite pot genera rezultate nedorite de nimeni. Apreciez ceea ce aţi făcut", a spus Liviu Dragnea.

El a precizat că Eugen Bola va rămâne în funcţie până miercuri, când va avea loc şedinţa de Guvern în care va fi emis actul normativ privind schimbarea acestuia din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici