Drama bolnavilor de COVID. A murit în aşteptarea unui loc la ATI. Toma Avrigean a aşteptat 4 zile să fie salvat, dar nu i s-a oferit şansa

  • Toma Avrigean, infectat cu SARS-CoV-2 a murit azi-noapte la urgenţă în Deva
  • Pacientul a fost internat 6 zile la spitalul din Orăştie
  • În ultimele 4 zile starea lui s-a agravat şi avea nevoie de un pat ATI
  • Soţia şi fiica au făcut apel pe facebook şi au căutat un loc de salvare
  • Medicii au sunat familia, dimineaţă, şi au anunţat decesul
3732 afișări
Imaginea articolului Drama bolnavilor de COVID. A murit în aşteptarea unui loc la ATI. Toma Avrigean a aşteptat 4 zile să fie salvat, dar nu i s-a oferit şansa

Drama bolnavilor de COVID. A murit în aşteptarea unui loc la ATI. Toma Avrigean a aşteptat 4 zile să fie salvat, dar nu i s-a oferit şansa

În aşteptarea de a găsi un loc la ATI un pacient a murit. Bărbatul a fost internat 6 zile la spitatul din Orăştie, iar medicii au anunţat familia că l-au pus pe lista de aşteptare. Disperate, soţia şi fiica au făcut apel pe facebook şi au implorat medicii şi oamenii din orice alt oraş, să le ajute.
 
Barbatul de 67 a fost diagnosticat cu Covid 19 in data de 2 noiembrie. 4 zile s-a tratata acasa, dar starea lui s-a înrăutăţit şi a sunat la urgenţă. A fost dus cu ambualnţa pe sectia de interne pentru bolnavii de COVID 19, la spitatul din Orăştie.  În ultimele 4 zile starea lui s-a înrăutăţit. Barbatul i-a spus soţiei că a aflat de la medici că i s-a mărit ficatul şi are pete pe plămâni. Respira din ce in ce mai greu. Era nevoit sa stea în permanenţă cu masca de oxigen pe faţă. Familia a luat legatura cu medicii care au spus ca nu au niciun loc ATI disponibil în spital şi că au vorbit la Bucureşti si în alte oraşe, dar nu au găsit nicăieri unul. Aseară au decis să îl transfere la urgenţe în Deva, iar familia a fost anunţata dimineaţa că a murit acolo. 
 
Încercările fiicei şi soţiei de a-l salva au fost în zadar câtă vreme autorităţile, în 8 luni de pandemie, nu au reuşit să creeze suficiente locuri ATI pentru cei bolnavi.
 
  • „Iniţial a luat tratament acasă timp de 4 zile, artament consta în azitrox şi parqcetamol. După cele 4 zile tatăl meu s-a simţit foarte rău şi a trebuit să fie internat la spital a pelcat de acasă cu mască de oxygen.  Împreună cu mami am sunat peste tot, la toate spitalele de la Timişoara la Arad, sibiu, Cluj, Oradea, Alba, nu găsim nici măcar un loc. Sper să avem o şansă, vreau să îmi ajut tatăl. Mi-a zis că se simte foarte rău nu poate respire/ ne spune două cuvinte apoiu ne închide pentru că nu are aer destul”, povesteşte Alexandra Avrigean, fiica pacientului.
 
  • „Căutăm peste tot un loc la ATI, suntem disperaţi, nu mai ştim ce sa facem. Nu a mai putut respira, am fost duşi iar la urgenţă. A fost internat. După două zile am fost sunată acasă de doctorul care are grijă de soţul meu şi a spus că e într-o stare critică şi că are nevoie să fie şi are nevoie de un loc la ATI. Nu au găsit locuri şi  l-au pus lista de asteptare şi dacă cumva avem vreo cunoştinţă sau relaţie atunci să încercăm să găsim şi noi un loc la ATI”, spune Maria, soţia lui Toma Avrigean.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici