Drama din spatele dramei: Bolnavii mor între spitale în vreme ce statul nu finalizează un spital modular cu paturi ATI, la Braşov

  • Spitalul modular dotat cu paturi ATI şi laborator propriu trebuia să fie ridicat deja în curtea Spitalului Judeţean din Braşov
  • Fundaţia Hera şi Dăruieşte viaţă au oferit gratuit proiectul de construcţie încă din luna aprilie
  • Autorizaţia de construcţie este eliberată de 3 luni, dar lucrările au fost amânate
  • Asociaţiile au făcut o plângere administrativă la CJ Braşov şi Spitalul Judeţean Braşov pentru întârzierea lucrărilor
  • În vreme ce autorităţile nu-şi fac treaba, oamenii mor în secţiile ATI cu paturi insuficiente
3840 afișări

Spitalul modular format din 56 de containere ar trebui să pună la dispoziţia pacienţilor 27 de paturi ATI, să fie dotat cu laborator, staţie de sterilizare şi zone de decontaminare.  

Asociaţiile Hera şi Dăruieşte viaţă au oferit proiectul architectural pentru construcţie, iar autorizaţia a fost eliberată de primărie tot atunci. Ridicarea dura 2 luni şi deja acest spital trebuia să fie finalizat. Găsim doar câteva containere aşezate în curtea Spitalului Judeţean Braşov, iar conducerea spitalul lucrează încă la un comunicat de presă.

Pe perioada pandemiei în ţară a fost ridicat spitalul modular de la Elias, Bucureşti, de Asociaţia Dăruieşte viaţă, în vreme ce autorităţilor le-a rămas doar să îl doteze cu ventilatoare. Abia după o lună de la finalizarea spitalului modular au reuşit să le aducă şi să primească şi cazuri mai grave. În ţară sunt 1356 de paturi ATI dedicate pacienţilor cu Covid 19.

 

  • „Construcţia trebuia începută la 20 mai în condiţiile în care licitaţia a fost încheiată în data de 13 mai şi trebuia terminată în 20 iulie. Sunt din ce în ce mai mulţi pacienţi gravi care nu au loc la ATI şi e evident că ne afectează. Dacă era un moment în care trebuia să avem spitalul ăsta, ăsta era momentul. Sunt pacienţi care sunt transportaţi dintr-un spital în altul şi nu au putut să supravieţuiască pe parcurs”, explică vicepreşedintele fundaţiei HERA, Vicepreşedinte fundaţia HERA. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici