Dreptul la norma de hrană a fost extins pentru toţi poliţiştii locali

Toţi angajaţii poliţiei locale care au statut de funcţionar public sau de personal contractual vor beneficia de dreptul la norma de hrană acordat de autorităţile locale, în limita bugetului, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate, miercuri, de Guvern.

797 afișări
Imaginea articolului Dreptul la norma de hrană a fost extins pentru toţi poliţiştii locali

Dreptul la norma de hrană a fost extins pentru toţi poliţiştii locali (Imagine: Cristian Munteanu/Mediafax Foto)

Astfel, a fost extins acest drept pentru încă 5.041 de salariaţi din poliţia locală, personal contractual şi funcţionari publici, care nu ar fi beneficiat de norma de hrană conform prevederilor deja în vigoare.

Începând cu acest an, autorităţile locale pot acorda, în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană pentru poliţiştii locali, drept de care nu beneficia însă întregul personal al poliţiei locale.

Poliţiştii locali vor primi norma de hrană fie în natură (prin unităţi proprii sau servicii externalizate), fie în bani ( o alocaţie valorică zilnică), în funcţie de hotărârea consiliului local.

De norma de hrană va beneficia şi personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante.

Norma de hrană de care vor beneficia poliţiştii locali va fi plătită din bugetele locale.

Anul trecut, numărul maxim de posturi pentru personalul poliţiei locale a fost de 16.509 locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici