Drobeta Tr.Severin: Percheziţii la locuinţa unui profesor care ar fi luat mită pentru bacalaureat. Patru persoane au fost duse la audieri

Locuinţa unui profesor din Drobeta Turnu Severin a fost percheziţionată luni dimineaţă, existând suspiciunea că acesta ar fi luat mită de la mai mulţi elevi pentru a-i ajuta să promoveze examenul de bacalaureat, anchetatorii găsind 15.000 de lei şi 2.500 de euro. Profesorul şi alţi trei oameni au fost duşi la audieri, luni seară, la Parchetul Tribunalului Mehedinţi.

438 afișări
Imaginea articolului Drobeta Tr.Severin: Percheziţii la locuinţa unui profesor care ar fi luat mită pentru bacalaureat. Patru persoane au fost duse la audieri

Drobeta Tr.Severin: Percheziţii la locuinţa unui profesor care ar fi luat mită pentru bacalaureat. Patru persoane au fost duse la audieri (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

UPDATE: Patru persoane, duse la audieri în cazul presupusei mite la bacalaureat

Patru persoane, între care şi profesorul din Drobeta Turnu Severin, suspectat că ar fi luat mită de la mai mulţi elevi pentru a-i ajuta să promoveze examenul de bacalaureat, au fost duse la audieri, luni seară, la Parchetul Tribunalului Mehedinţi.

Potrivit unor surse judiciare, după încheierea percheziţiei la locuinţa profesorului Marius Arbănaş, suspectat de luare de mită, patru cadre didactice, între care şi acesta, au fos conduse la audieri, la Parchetului Tribunalului Mehedinţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ora transmiterii acestei ştiri, audierile erau în desfăşurare.

Ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului de la Parchetul Tribunalului Mehedinţi, fac o percheziţie la locuinţa profesorului Marius Arbănaş din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind suspectat că a luat mită de la mai mulţi elevi pentru a le facilita promovarea bacalaureatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse din Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi spun că profesorul este pensionar, predând doar patru ore la Colegiul Pedagogic "Ştefan Odobleja" din Drobeta Turnu Severin.

Sursele citate au precizat că profesorul nu poate face parte din comisia de evaluare a bacalaureatului, întrucât este pensionar.

Potrivit surselor citate, anchetatorii ar fi găsit la locuinţa acestuia 15.000 de lei şi 2.500 de euro, primele indicii arătând că în acest caz sunt implicate soţia şi fiica profesorului, de asemenea profesoare în municipiu.

Contactat de MEDIAFAX, inspectorul şcolar general din Mehedinţi, Marian Şuţă, a spus că nu are cunoştiinţă despre percheziţii.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, luni, că, în urma desfăşurării sesiunii iunie - iulie a bacalaureatului, sunt 15 cazuri de potenţială fraudă, 318 elevi fiind eliminaţi din examen pe parcursul susţinerii probelor scrise, săptămâna trecută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici