Drobeta Turnu Severin: Poliţistul care a accidentat mortal un adolescent pe trecerea de pietoni, urmărit penal

Procurorii au început urmărirea penală în cazul agentului şef Vasile Traşcă, poliţistul care a condus maşina de intervenţie ce l-a accidentat mortal pe adolescentul de 17 ani, în apropierea unei treceri de pietoni din Drobeta Turnu Severin.

111 afișări
Imaginea articolului Drobeta Turnu Severin: Poliţistul care a accidentat mortal un adolescent pe trecerea de pietoni, urmărit penal

Drobeta Turnu Severin: Poliţistul care a accidentat mortal un adolescent pe trecerea de pietoni, urmărit penal (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, procurorul Iulian Odină, care este şi procurorul de caz, a declarat, miercuri, că a acceptat propunerea de începere a urmăririi penale în cazul poliţistului, venită de la ofiţerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, considerând că probele administrate până acum sunt elocvente.

Odină a mai precizat că în această etapă a cercetării penale poliţistul are calitatea de învinuit.

Agentul şef Vasile Traşcă, din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin, a condus maşina de poliţie care l-a accidentat mortal pe Adrian Avrămescu, în vârstă de 17 ani, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, măsurătorile poliţiştilor de la Serviciul Rutier stabilind că accidentul s-a produs în apropierea unei treceri de pietoni.

Expertiza Registrului Auto Român Mehedinţi efectuată în cazul autospecialei VW Transporter care se afla în misiune în momentul producerii accidentului a arătat că sistemul de semnalizare acustică nu era funcţional, în timp ce sistemul de frânare era în perfectă stare de funcţionare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspectorul Nicolae Lohon, a declarat, după eveniment, că "echipajul avea semnalele luminoase pornite, iar din primele cercetări tânărul ar fi traversat prin loc nepermis, la aproximativ doi metri de trecerea de pietoni".

Martorii accidentului au susţinut însă că adolescentul ar fi fost lovit de maşina Poliţiei chiar pe trecerea de pietoni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici