Drogurile furate dintr-un apartament din Bucureşti, găsite în rucsacul unui copil de 14 ani

  • Drogurile furate săptămâna trecută dintr-un apartament din Bucureşti au fost găsite de poliţişti în rucsacul unui copil de 14 ani.
  • Acesta şi încă un suspect au fost reţinuţi în dosarul de tâlhărie calificată şi trafic de droguri de mare risc.
3086 afișări
Imaginea articolului Drogurile furate dintr-un apartament din Bucureşti, găsite în rucsacul unui copil de 14 ani

Drogurile furate dintr-un apartament din Bucureşti, găsite în rucsacul unui copil de 14 ani

Potrivit IGPR, în urma cercetărilor făcute de poliţiştii BCCO şi ai Secţiei 9, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, s-a dispus, luni şi marţi, reţinerea a încă două persoane bănuite (dintre care una minoră), cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi trafic de droguri de mare risc.

„Persoana cercetată minoră (14 ani) a fost depistată, în municipiul Bucureşti, în timp ce ar fi avut asupra sa, într-un rucsac, cantitatea de droguri sustrasă prin violenţă, la data de 8 februarie 2024, de la unul dintre cercetaţii în cauză, respectiv 133 de comprimate şi fragmente comprimate ecstasy, aproximativ 500 de grame de canabis şi 30 de comprimate care conţin alprazolam”, arată poliţiştii.

Marţi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a celor doi pentru 30 de zile.

Poliţia precizează că persoana cercetată minoră a fost expertizată din punct de vedere medico-legal, în vederea stabilirii discernământului.

Poliţiştii anunţau în urmă cu câteva zile că, în seara de 8 februarie 2024, în baza unei înţelegeri prealabile, două dintre persoanele cercetate şi o altă persoană (cercetată în lipsă), având asupra lor o macetă, ar fi pătruns prin spargerea unui geam într-un apartament din Bucureşti, locuit de cea de-a treia persoană şi, după ce ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă, i-ar fi furate o cantitate de droguri de mare risc, aproximativ 6.000 de lei, precum şi câteva obiecte vestimentare.

Pe parcursul cercetării la faţa locului, în apartamentul celei de-a treia persoane, au fost descoperite şi ridicate cantităţi de droguri de risc şi mare risc, deţinute de acesta în scopul comercializării.

Procurorii DIICOT au dispus sâmbătă reţinerea a 3 persoane, care ulterior au fost arestate preventiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici