Drogurile îşi fac de cap prin liceele României. Reţea destructurată în Argeş

13 persoane au fost reţinute, fiind bănuite că au vândut droguri în Argeş, inclusiv elevilor de liceu.

244 afișări
Imaginea articolului Drogurile îşi fac de cap prin liceele României. Reţea destructurată în Argeş

Drogurile îşi fac circuitul prin liceele României. Reţea destructurată în Argeş

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Piteşti au făcut joi 19 percheziţii domiciliare în Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş şi Mioveni, la locuinţele a 14 persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, de risc, precum şi de trafic de substanţe cu efect psihoactiv (NPS).

Din cercetări s-a stabilit faptul că, din anul 2022, bănuiţii, cu vârste cuprinse între 17 şi 43 de ani, ar fi vândut droguri către elevi de liceu, profitând de vulnerabilitatea vârstei acestora.

Bănuiţii ar fi achiziţionat din afara ţării diverse tipuri de droguri, pe care le-ar fi achitat în cryptomonede, şi pe care le-ar fi vândut şi în preajma unităţilor de învăţământ, cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei pe gram.

În urma percheziţiilor, au fost confiscate aproximativ 100 de grame de fragmente vegetale şi substanţe susceptibile a fi psihoactive, 130 de grame de substanţă cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, peste 45.000 de lei, aproape 1.500 de euro şi 50 de lire sterline, un autoturism, precum şi ustensile folosite la porţionarea de droguri, telefoane, arme albe şi cu aer comprimat, dar şi alte bunuri cu valoare probatorie.

Pe parcursul documentării activităţii infracţionale, anterior percheziţiilor, poliţiştii au confiscat şi aproximativ un kilogram de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

25 de persoane au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri, iar joi procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 13 persoane.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a opt suspecţi pentru 30 de zile. Faţă de ceilalţi cinci bănuiţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
droguri,
elevi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici