VIDEO  Drona de 33 de grame care poate schimba soarta războiului din Ucraina. Black Hornet arată ca un elicopter de jucărie şi costă cât un automobil Tesla

SUA furnizează Ucrainei mini-drona Black Hornet, capabilă să ofere soldaţilor o vedere completă a câmpului de luptă.

109520 afișări
Imaginea articolului Drona de 33 de grame care poate schimba soarta războiului din Ucraina. Black Hornet arată ca un elicopter de jucărie şi costă cât un automobil Tesla

Departamentul Apărării al SUA a anunţat un ajutor de securitate în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv rachete de apărare aeriană, vehicule blindate şi avioane fără pilot.

Printre noutăţi, pachetul include în premieră dronele de supraveghere Black Hornet furnizate de Statele Unite şi fabricate de Teledyne FLIR Defence.

Fabricat în Norvegia, dispozitivul este deja folosit în Ucraina, fiind donat de guvernele britanic şi norvegian. Are 16,8 centimetri lungime, cântăreşte 33 de grame şi arată ca un mic elicopter.

Raza de acţiune: doi kilometri

Drona turcească Baykar Bayraktar TB2 au făcut ravagii la începutul războiului, ajutând enorm Ucraina în misiunea de apărare. Acum, Black Hornet are misiunea să aducă Ucrainei plusul de care are nevoie. Drona are o funcţionare silenţioasă şi atinge o viteză de şase metri pe secundă. Are o durată de zbor de până la 25 de minute, cu transmisie criptată în timp real a camerei sale termice cu viziune pe timp de noapte, acoperind o rază de acţiune de până la doi kilometri.

Sistemul FLIR Black Hornet PRS oferă soldaţilor de la sol o vedere imediată a zonei în care operează. Sistemul realizează o punte între senzorii aeropurtaţi şi cei de la sol, oferind acelaşi nivel ca şi dronele mai mari şi cu capacităţi de urmărire.

Aflată în prezent în curs de evaluare de către armata SUA, drona PRS Black Hornet este deja utilizată de guvernele Regatului Unit şi Franţei, costând aproximativ 60.000 de dolari bucata, echivalent cu un automobil Tesla Model Y.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici