Drum naţional din Gorj, închis din cauza viscolului

Drumul naţional 67C Novaci - Rânca a fost închis temporar pe tronsonul cuprins între kilometrii 16 şi 34+800 de metri din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, informează Centrul Infotrafic.

97 afișări
Imaginea articolului Drum naţional din Gorj, închis din cauza viscolului

Drum naţional din Gorj, închis din cauza viscolului (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Centrul Infotrafic din Poliţia Română informează că, începând cu ora 16.00, în judeţul Gorj, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse a fost închis temporar DN67C Novaci - Rânca, pe tronsonul cuprins între kilometrii 16 şi 34+800 de metri.

Pentru deszăpezirea acestui tronson, se acţionează cu opt utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Având în vedere atenţionarea cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până sâmbătă, la ora 16.00, Centrul Infotrafic recomandă şoferilor să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească dinstanţa în mers între autovehicule şi să ţină cont de faptul că anvelopele de iarnă sunt obligatorii atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheaţă sau polei. Însă, în această perioadă, cel mai bine ar fi să se evite deplasările, în special pe timpul nopţii, în zonele montane, unde sunt prognozate ninsori abundente.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben valabilă de joi până sâmbătă după-amiază, în aproape toată ţara fiind anunţate ninsori, precipitaţii mixte şi vânt care va depăşi la rafală 70 de kilometri pe oră şi va viscoli zăpada.

Potrivit atenţionării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de joi, ora 13.00, până vineri, ora 16.00, se înregistrează precipitaţii importante cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori în 24 de judeţe - Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Dâmboviţa, Hunedoara, Maramureş, Prahova, Timiş, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dolj, Harghita, Mureş, Sibiu, Vâlcea, Bacău, Buzău, Covasna, Gorj, Mehedinţi, Neamţ, Suceava şi Vrancea.

Atenţionarea de cod galben se va extinde, de vineri, ora 16.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră, în aproape toată, cu excepţia judeţelor Botoşani, Iaşi, Timiş, Arad, Bihor, Mureş, Sălaj şi Satu Mare.

În cele două zile vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului. De asemenea, în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici