Drum nou şi parcare de 80 de TIR-uri în Portul Constanţa pentru fluidizarea traficului cu cereale

Un drum nou şi o parcare pentru 80 de TIR-uri au fost recepţionate marţi în Portul Constanţa, ceea ce va fluidiza traficul rutier cu cereale.

138 afișări
Imaginea articolului Drum nou şi parcare de 80 de TIR-uri în Portul Constanţa pentru fluidizarea traficului cu cereale

Drum nou şi parcare de 80 de TIR-uri în Portul Constanţa pentru fluidizarea traficului cu cereale

Potrivit reprezentanţilor Portului Constanţa, proiectul a fost realizat cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, iar valoarea acestuia a fost de 13.467.227,19 lei (fără TVA).

În cadrul proiectului s-au construit un drum cu îmbrăcăminte asfaltică cu lungime de 2.237 metri liniari, cu două benzi de circulaţie (câte una pe sens) şi o parcare cu suprafaţă de 14.000 metri pătraţi, unde pot fi staţionate circa 80 camioane.

De asemenea, noua investiţie beneficiază de un sistem de iluminat realizat cu lămpi LED. Au fost montaţi 91 de stâlpi de iluminat cu o înălţime de 8 metri, echipaţi cu console şi lămpi.

Terenul pe care s-a realizat investiţia este câştigat din mare, fiind o suprafaţă pe care, de-a lungul timpului s-au făcut mai multe umpluturi rezultate din excavaţii.

„Faptul că noul drum poate face legătura dintre Poarta 7 şi Poarta 9 îl face important pentru fluidizarea traficului rutier cu cereale, deschizând noi oportunităţi de dezvoltare a zonei, sectorul fluvio-maritim dispunând de un mare potenţial de atragere de noi activităţi cu efecte economice”, transmit reprezentanţii portului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
drum,
parcare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici