Drum simbolic de Ziua Naţională a României: Sute de ploieşteni au aşteptat Trenul regal, au aplaudat şi au scandat "Monarhia salvează România"

Sute de ploieşteni au aşteptat, duminică după-amiază, Trenul regal, care a oprit câteva minute în Gara de Vest din oraş, oamenii aplaudându-i pe membrii Casei Regale şi scandând "Monarhia salvează România" şi "Regele şi patria".

653 afișări
Imaginea articolului Drum simbolic de Ziua Naţională a României: Sute de ploieşteni au aşteptat Trenul regal, au aplaudat şi au scandat "Monarhia salvează România"

Sute de ploieşteni au aşteptat Trenul regal, au aplaudat şi au scandat "Monarhia salvează România"

Aproximativ 500 de persoane, de la părinţi cu copii în braţe, la bătrâni în baston, au aşteptat, pe peronul Gării de Vest din Ploieşti, Trenul regal care, cu ocazia Zilei Naţionale, va parcurge un drum simbolic de la Sinaia la Bucureşti.

În garnitura feroviară s-au aflat principesa Margareta şi soţul său, principele Radu, principele Nicolae şi mama sa, principesa Elena, precum şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

La sosirea Trenului regal în Gara de Vest din Ploieşti, oamenii au aplaudat, iar pe parcursul staţionării garniturii feroviare, aceştia au strigat "Regele Mihai", "Regele şi patria", "Monarhia salvează România".

Membrii familiei regale şi ministrul Transporturilor au coborât din tren şi au ascultat, pe peronul gării, imnul de stat, imnul regal şi Marşul Carol I.

Ulterior, membrii Casei Regale au împărţit ploieştenilor fotografii cu principesa Margareta şi principele Radu, pe spatele cărora era scris: "Vrem un trai mai bun acasă, vrem să ieşim cu fruntea sus în lume! Aşteptăm de 20 de ani câteva lucruri simple pentru ţara noastră. Să punem capăt împreună acestei aşteptări în zadar!".

Mulţi dintre cei care au aşteptat Trenul regal purtau steagul României, steagul Casei Regale sau fotografii cu Regele Mihai.

Printre cei care au aşteptat Trenul regal în Gara de Vest din Ploieşti s-a numărat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a venit împreună cu soţia sa.

În momentul în care a ajuns pe peronul gării, înainte de sosirea trenului, Tăriceanu a fost întâmpinat cu aplauze, oamenii adresându-i-se cu "domnule viitor preşedinte".

Ploieştenii i-au cerut lui Tăriceanu să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, spunându-i: "Pe vremea dumneavoastră erau bani, o duceam bine".

Trenul regal a plecat spre Bucureşti, după ce a staţionat aproximativ 15 minute în Gara de Vest din Ploieşti.

Pe parcursul staţionării trenului la Ploieşti, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă a fost prezent în faţa gării, iar poliţiştii şi jandarmii s-au aflat pe peron, însă nu a fost nevoie de intervenţia acestora.

Trenul regal a plecat, duminică, la ora 13.00, din Sinaia şi a oprit şi la Câmpina.

Călătoria este iniţiată şi găzduită de Ministerul Transporturilor. Gara de Nord (1872) şi Gara din Sinaia (1913) sunt edificii ridicate sub domnia regelui Carol I.

Trenul Regal va ajunge la Gara de Nord la ora 15.45. Principesa Margareta, principele Radu, principesa Elena şi principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor, vor participa la ceremonia de inaugurare a "Salonului Regal" de la Gara de Nord, restaurat în forma originală, din vremea regelui Carol I. Accesul presei şi al publicului este liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici