Drumul distrus de viitură în Moeciu, redat circulaţiei

Drumul comunal care leagă staţiunile montane braşovene Moeciu de Sus şi Moeciu de Jos, distrus în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza ploilor abundente căzute în zonă a fost redat circulaţiei, în totalitate, sâmbătă seară, astfel că turiştii blocaţi pot părăsi zona.

6 afișări
Imaginea articolului Drumul distrus de viitură în Moeciu, redat circulaţiei

Drumul distrus de viitură în Moeciu, redat circulaţiei

Potrivit Prefecturii Braşov, în zonă s-a acţionat, în cursul zilei de sâmbătă, cu 28 de maşini de mare tonaj, care au transportat piatră concasată pentru repararea porţiunii de drum afectată de ploi, fiind, de asemenea, folosite trei buldozere şi trei excavatoare pentru refacerea albiei pârâului din localitate, ale cărui ape au ieşit din matcă.

Podul care a fost blocat de crengi şi buşteni a fost decolmatat, pentru ca apa adunată în amonte să-şi poată relua cursul normal.

Ministrul Internelor şi Reformei administrative, Cristian David, s-a aflat în localitatea Moeciu de Sus pentru a supraveghea lucrările, acesta fiind mulţumit, conform autorităţilor braşovene, de măsurile luate pentru remedierea problemelor. Cristian David le-a promis autorităţilor locale că le va acorda sprijinul necesar pentru identificarea unor finanţări pentru consolidarea albiei râului, pentru a se evita repetarea unor evenimente similare, în viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici