„Drumul Generalului”. O amplă operaţiune de împădurire în România dedicată memoriei lui Eremia Grigorescu

O amplă acţiune de împădurire are loc, joi, în satul Izvoarele, din judeţul Galaţi, unde circa 200 de voluntari plantează o pădure cu 20.000 de salcâmi, care va purta numele generalului Eremia Grigorescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1216 afișări
Imaginea articolului „Drumul Generalului”. O amplă operaţiune de împădurire în România dedicată memoriei lui Eremia Grigorescu

„Drumul Generalului”. O amplă operaţiune de împădurire în România dedicată memoriei lui Eremia Grigorescu

Copacii vor fi plantaţi pe dealurile din jurul localităţii Izvoarele, cunoscută pentru sutele de cutremure misterioase şi pentru numeroasele alunecări de teren.

Voluntarii de la asociaţiile „Frontiera Gălăţeană” şi „Galaţi, oraşul meu”, împreună cu angajaţi de la ISU şi de la Poliţia Locală Galaţi plantează pădurea de salcâm, acţiunea numindu-se „Drumul Generalului".

Aceasta este dedicată generalului Eremia Grigorescu, deoarece anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea eroului.

Viitoarea pădure de la Izvoarele va purta numele generalului născut în judeţul Galaţi şi va avea aproximativ 20.000 de salcâmi.

„Împădurirea se face pe dealurile din localitatea Izvoarele unde au avut loc numeroase cutremure şi alunecări de teren. Participanţii şi-au propus să planteze 20.000 de salcâmi, aceştia vor ajuta la stabilizarea solului. Pădurea va purta numele generalului Eremia Grigorescu pentru că se împlinesc o sută de ani de la moartea eroului”, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

În cadrul acţiunii sunt montate basoreliefuri cu chipul generalului la Izvoarele, dar şi în alte locuri care au legătură cu activitatea lui Eremia Grigorescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici